Inderlig sing- along-lovsang

Jeg sidder ved computeren på arbejde og lytter til cd’en, mens jeg lægger sidste hånd på anmeldelsen af den. Det er lige før, jeg bryder ud i sang. ”Your love came down and rescued me…”, ”I’ll sing because you are good…”For det er en af de helt store styrker ved Bethel Church’s nye live album, at det er lovsange, som man har lyst til at synge med på. Jeg tror, at nogle af dem er fremtidige klassikere i kirker over hele verden. For de har det, som det kræver: Gode, enkle, talende omkvæd, medrivende melodier og en udefinerbar inderlighed, som en god lovsang har. Inderlighed er noget af det, der er mest af på live-cd’en ”Be lifted high”.

Der er 13 sange på den nye cd, som er produceret i Bethel Church i Redding, Californien. De er primært sunget af lovsangere, som i forvejen er tilknyttet kirken, som Brian og Jenn Johnson og Jeremy Riddle. Og naturligvis af menigheden i kirken, som tydeligere høres på dette album end det første.

Og det er live-lyd på godt og ondt. Nogen elsker det, og andre kan ikke holde alle småfejlene og larmen ud. For mig kommer live-lyd allermest til sin ret på et album som dette. Det handler i forvejen ikke om at fremvise kunstneriske evner, men om at dele et budskab og en kraft med verden. Og et budskab, som lytteren ikke er i tvivl om, er lovsangernes hjerteblod.

Adskillige af sangene er blevet til i tilbedelsessituationer, blandt andet den smukke og inspirerede ”God, I look to you”, som Jenn Johnson leder os ind i. Her er halvdelen af sangen skrevet, mens Jenn prøvede at finde ind til Gud ved begyndelsen af en gudstjeneste og den anden halvdel i bilen, hvor hun havde brug for at lægge sine udfordringer i Guds hænder.

Selvom jeg endnu ikke har hørt albummet mange gange, ved jeg, at det har numre, som kommer til at berøre mit liv. Nogle af dem, fordi jeg får lov at stå i en kirke en dag og feste sammen med mine medkristne over Guds kærlighed, og andre, fordi de vil gå igen i min personlige tilbedelse af Gud.
Eva