Sarah Palin på Israel-besøg: “I er for undskyldende”

Det amerikanske højres darling, tidl. vicepræsidentkandidat Sarah Palin, besøger i disse dage Israel og sagde under en tur i Jerusalem: “I er for undskyldende”.Hun sagde dette til sine to ledsagere, knessetmedlem Danny Danon, der er formand for Likud-højrepartiets verdensomspændende organisation, og rabbineren for Vestmuren, Shmuel Rabinowit,.da de fortalte hende, at jøder ikke har tiladelse til at bede åbent på Tempelpladsen, og om de arabiske tumulter i kølvandet på statsminister Binyamin Netanyahus beslutning om at oprette en udgang fra Vestmur-tunnellen i 1996.

Palin – tidligere guvernør over Alaska – og hendes mand, Todd, har på deres program at besøge Jerusalems Gamle By, Gethsemane Have og Oliebjerget samt en middag med Netanyahu og dennes kone, Sara i regeringschefens residens i Jerusalem. Under hendes korte besøg her var der ikke tid til at besøge Betlehem, men hun sagde, at hun ville komme tilbage på et længere ophold.

– Det er overvældende at være i stand til at se og berøre vores tros hjørnesten, sagde hun. Jeg er så taknemmelig over at være her og over at vide, at den israelsk-amerikanske forbindelse vil vokse og styrkes.

Netanyahu har i løbet af de sidste måneder mødtes i Jerusalem med en række ledende amerikanske politikere, der anses for sandsynlige kandidater til den republikanske præsident-nominering, omfattende den tidl. Massachusetts-guvernør Mitt Tomney, tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee, Missisippi-guvernør Haley Barbour og New Yorks tidl. borgmester, Rudy Giuliani.

Ifølge rabbiner Rabinowitz bad Sarah Palin ved jødernes helligste sted, Vestmuren, og lagde en personlig note med en bøn ind mellem stenene. Hun sagde, at hun helt støtter Israel, og at Amerika er Israels største ven.

Danon sagde:

– Jeg ved, at hun elsker Israel, og efter et besøg som dette har hun en personlig forbindelse med Vestmuren.

Danon opfordrede præsident Barack Obama til snarest muligt at aflægge sit første besøg som præsident i Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sarah Palin, der bar en stor Davidsstjerne som smykke, oplyste Danon om, at hun havde det israelske flag på sit skrivebord og i sit hjem, og at hun ville hjembringe et flag, hun havde købt i Israel.