Skoler lukker i protest over drab på minister

Kristne i Pakistan sørger over tabet af en minister, der ikke var bange for at stå ved sin tro.Kristne skoler over hele Pakistan lukkede dørene og suspenderede al undervisning i dagene efter attentatet på Pakistans eneste kristne minister. Skolerne lukkede som protest mod drabet, der skete i hovedstaden Islamabad den 2. marts.

Rørende scene foran bilen, hvor den kristne minister blev skudt og dræbt.

42-årige Shahbaz Bhatti, der var romersk katolsk og minister for religiøse minoriteter, blev skudt i sin bil på vej til sit kontor i midtbyen. Han blev begravet den 4. marts i sin hjemby Kushpur.
De kristne skoler og universiteter lukkede for at vise deres sympati for ministeren, som kæmpede en indædt kamp mod radikalisering og Pakistans kontroversielle blasfamilov.
Allerede den 3. marts, dagen efter attentatet, samledes kristne og sekulære grupper sig i gaderne i byerne Lahore, Karachi, Hyderabad og Faisalabad for at protestere over drabet.

Åben modstand

Bhatti talte åbent imod Pakistans blasfamilov, der åbner for at folk, der kritiserer muslimernes profet, kan dømmes til døden.
I november sidste år forsøgte Bhatti at få omstødt den blasfami- og dødsdom, som en kristen kvinde sidder fænglset for i Pakistan. Asia Bibi hedder kvinden, som blev dømt for angiveligt at have udtalt, at ”Jesus Kristus blev korsfæstet for menneskers synd. Hvad har Muhammad gjort for mennesker?” Hun er stadigt fænglset, og hvis dødsstraffen eksekveres, bliver hun den første person i Pakistan, der lovmæssigt straffes med døden for blasfami.

Truet på livet

I forbindelse med Bhattis kritik af blasfamiloven, udtalte han:
– Mit liv er truet. Jeg får regelmæssigt truende telefonopkald, sagde han til ENInews den 22. november.
Verdens ledere har efter attentatet stået i kø for at fordømme angrebet. Blandt andre USA’s præsident, Barack Obama, og Pave Benedikt 16. har fordømt drabet på ministeren.

Martyr?

I 2002 blev Shahbaz Bhatti medlem af Pakistan People’s Party (PPP), og da partiet overtog magten i landet i 2008 under præsident Zardari, kom Bhatti i parlamentet og blev minister for religiøse minoriteter.
Biskopperne i Pakistan overvejer nu formelt at spørge kirken i Rom, om Shahbaz Bhatti kan blive officielt erklæret som martyr for sin tro.
– Bhatti var en mand, som gav sit liv for sin tro på Jesus Kristus, siger biskop Andrew Francis fra Multan i Pakistan til Fides News Agency.