Ni unge volontører rejser til Tanzania

For nylig sendte Brødremenighedens Danske Mission nye volontører til Tanzania i Afrika, hvor de blandt andet skal arbejde og undervise børn og unge.
Turen går til Afrika for ni unge mennesker, der skal ned og hjælpe til i afrikanske landsbyer med alt fra undervisning til praktisk arbejde.
– Jeg er datter af et missionnærpar, så det ligger vist naturligt til mig, at jeg også skal af sted, siger 21-årige Rebekka Grønne Kronborg kort før afrejsen til Afrika.
Rebekka er en af de ni unge, som Brødremenighedens Danske Mission (BDM) sendte af sted til Tanzania den 11. august. Rebekka skal sammen med sin mand, Arne Trillingsgaard Kronborg, til byen Kipili i et halvt år. Rebekka skal undervise børnene i et førskoleprojekt.
– Jeg glæder mig til at opleve en helt anden kultur, hvor folk har en helt anden indstilling til livet. Jeg er sikker på, at det bliver noget af en øjenåbner, siger Rebekka.

Vil savne Danmark til jul

Rebekka Grønne Kronborg rejser til Kipili i Tanzania.

Rebekka er ikke nervøs for at tage af sted, og hun tror ikke, at hun kommer til at længes efter Danmark særligt meget – undtagen til jul.
– Jeg har altid vidst, at jeg ville tage af sted engang, så jeg har været forberedt på det længe. Nu var chancen der lige, og den måtte jeg bare tage, siger hun.
Fordi hendes forældre var missionærer, så har Rebekka boet i Tanzania fra hun var 8 uger til 3 år gammel. Efter hjemkomsten til Danmark har hun holdt kontakten med sin afrikanske barndomsveninde. Hende skal Rebekka nu ned og besøge for første gang siden barndommen.
– Efter mange års mailskrivning, så bliver rigtigt spændende at se hinanden igen! Dengang legede vi sammen hver dag, så jeg glæder mig til at se hende, siger Rebekka.

Børn og unge

Rebekka glæder sig over, at hun skal opleve og dele turen, arbejdet og hele oplevelsen sammen med sin mand.
Seks af de unge rejser til Kipili, hvor de i det næste halve år skal være en del af det arbejde, som BDM har i Kipili, der omfatter et førskoleprojekt, en håndværkerskole og en mobilklinik.
De to piger, der er de nye volontører i Kigoma, skal indtil maj 2012 blandt andet undervise missionærparret Susanne og Just Lauridsens børn og tage del i Brødrekirkens arbejde med børn og unge.

Sumbawanga

Karen Louise Clausen skal være i Sumbawanga. Her skal hun undervise i engelsk på Rukwas Secondary School og i brug af computer på Brødrekirkens bibelskole og hjælpe til på Brødrekirkens nyåbnede børnehjem, hvor 32 forældreløse børn netop er ved at flytte ind.