Familie bager Cup Cakes for Afrika

Mange danskere har taget initiativ til private indsamlinger til fordel for Afrika. Familien Hågensen donerer fx penge fra kagesalg til tørkeramte Afrika.Ud over at donere penge direkte til nødhjælpsorganisationerne har flere danskere på eget initiativ startet private indsamlinger til fordel for menneskene midt i tørkekatastrofen i Afrika.

Heidi Hågensens søn Benjamin på seks år viser stolt den første produktion af kager frem.

Det kan man blandt andet gøre på www.betternow.org, hvor man kan oprette en indsamling og vælge til hvilken hjælpeorganisation, pengene skal gå.
En af dem er 28-årige Heidi Hågensen fra Odense, som sammen med sine to børn bager kager, som de så går rundt og sælger i nabolaget.
– Jeg blev inspireret på SommerOase i år, hvor jeg tænkte meget over, at man skal gøre, hvad man kan for at hjælpe andre mennesker, siger hun, som kommer i en nystartet frimeninghed i Odense.
– Og det med at lave cup cakes, det er noget, som både jeg og børnene kan være med til, siger Heidi.
Benjamin på seks og Jamie på fire har da også været med i hele processen.
– Vi har et sponsor barn i Afrika, så jeg har altid snakket meget med dem om, at der er nogle mennesker, som har meget færre penge end os. Derfor forstår de godt, hvad det handler om, siger Heidi Hågensen.
– Drengene synes, at det er fedt at være med til – i hvert fald i de første par timer, siger Heidi med et grin.
Familien har allerede fået solgt kager for 2500 kroner. Målet er 5000 kroner, men det håber Heidi, at familien kommer til at overgå.
Alle pengene går direkte til Folkekirkens Nødhjælp, og Heidi betaler endda selv for alle ingredienserne til kagerne. Man kan også donere penge direkte på hjemmesiden www.betternow.org/project/buycakesforafrica.