Nu kan man adoptere dødehavsrullerne

For at få penge til bevaringen og digitaliseringen af Dødehavsrullerne kan man nu sponsorere arbejdet ved at adoptere en side eller flere. 2000 dollars eller cirka 10.500 kroner koster det at adoptere en side af de over 2000 år gamle dokumenter.
Foreningen Venner af Myndigheden for Israelske Antikviter har åbnet op for muligheden for at adoptere Dødehavsrullerne, fordi de gerne vil have flere midler til præservationen af de gamle tekster og til det projekt, der er i gang, med at digitalisere dem.
“Adoptivforældrenes” navne kommer så til at stå på et lille skilt under teksterne, hver gang de skal udstilles.
Der er mere end 15.000 Dødehavsruller, så der skulle være nok at adoptere af. Prisen kommer til at afhænge af størrelsen på tekststykkerne, men foreningen forventer, at folk gerne vil adoptere forholdsvist store stykker.
– Det er ligesom, når folk adopterer et dyr fra en zoologisk have. De vil hellere adoptere en løve end en myre, siger Jacob Fische fra foreningens afdeling i New York.

Fundet i en hule

Dødehavsrullerne blev fundet i nogle grotter i 1947 i Qumran-området ved det Døde Hav i Israel. De blev fundet af en lokal fåre- og gedehyrde, som passede sine dyr i området.
Dødehavsrullerne er skrevet på hebraisk, aramæisk og græsk i årene mellem 150 f.Kr. og 70 e.Kr.
Iblandt teksterne er der den ældste nedskrevne version af Det Gamle Testamente, som nogensinde er fundet.