Ingen døde under kirke i Christchurch

Myndighederne i New Zealand frygtede, at op mod 22 mennesker lå døde under stenene fra det sammestyrtede kirketårn i Christchurch efter jordskævlet den 22. februar i år. Myndighederne i New Zealand havde hørt fra flere kilder, at der måske lå mennesker under det sammenstyrtede kirketårn.

Christchurch Cathedral. Både kirkens tårn og selv katedralen blev svært beskadiget under jordskælvet. Foto: NZ DefenceForce

Forlydender om at 20 til 22 mennesker skulle være blevet fanget i katedralen i Christchurch efter det altødelæggende jordskælv, viste sig ikke at være sande.
Kathedralens spir var faldet sammen og styrtet ned i klokketårnet. På grund af usikkerheden omkring de 20-22 mennesker, valgte myndigheder at iværksætte en omfattende eftersøgning i og under sammenstyrtningerne i kirken.

Frygtede for turister

Katedralen, klokketårnet og spiret var en stor turistattraktion i Christchurch, og man frygtede, at flere turister var blevet fanget i kirken under jordskælvet.
– Jeg troede ikke, at det drejede sig om så mange mennesker. Lige efter jordskælvet var der en ung kvinde, der græd, og jeg gav hende et stort knus. Hun fortalte mig, at hun lige var løbet ud af tårnet lige før skælvet, og at der var mennesker efter hende, sagde kirkens dekan, Peter Beck, til Radio New Zealand.
Da han hørte nyheden om, at ingen var døde i kirken, brød han sammen i gråd.
– Det var forbløffende, og jeg kunne ikke sige et ord, da jeg hørte nyheden, at ingen var blevet dræbt i kirken, sagde han:
– Vi havde ventet, at vi skulle i vores præsteklæder og bede for de døde. Det er helt utroligt og fantastisk. Vi kan kun takke Gud – mange tak, Gud!
Paul Baxter, leder af eftersøgnings- og redningsholdet, fortalte nyheden på et pressemøde. Han sagde, at det var en surrealistisk oplevelse ikke at finde nogle dræbte efter at have afsluttet eftersøgningen i hele kirken.
Han fortalte også, at redningsholdet havde fået korset fra alteret og kirkeklokken ud af ruinerne.
Dødstallet efter jordsskævlet er oppe på 166, men det ventes at stige til over 200, når eftersøgningen er færdig.