Terrorister dræber sovende forældre og børn

“Palestinenseres ophidselse mod Israel må standse og det palestinensiske folk må undervises til fremme af fred”, siger Netanyahu.

Terroristers brutale drab af sovende forældre og tre af deres børn i en Vestbred-bosættelse har brat afsluttet en to-årig relativ stille periode, og dets indvirkning menes at ville blive langtrækkende og kaste en skygge over sikkerhedssituationen i området og yderligere bremse en genoptagelse af de israelsk-palestinensiske fredsforhandlinger.Israels indbyggere blev chokerede, da de sent fredag aften hørte om attentatet, som fandt sted kl. 22, da to terrorister uopdaget brød igennem sikkerhedshegnet til bosættelsen Itamar og udsøgte sig et hus, hvis beboere var aegteparret Udi og Ruth Fogel, hhv. 36 og 35 aar gamle, og disses børn. De lå alle og sov.

Først skar gerningsmændene struberne over på de tre børn – Yoav, 11, Elad., 3, og den tre måneder gamle pige Hadas – der lå i deres eget værelse. Det foregik så hurtigt, at forældrene ikke hørte en lyd. Så kom turen til dem. De fik også halsen skåret over.

To andre børn på hhv. 8 og 2 år, der var i et andet barneværelse, blev ikke angrebet.

Den ældste datter, Tamar, 12, var ikke i huset, da angrebet fandt sted. Da hun kom hjem sent på aftenen, opdagede hun rædselsslagent, hvad der var sket med hendes forældre og søskende.

Gerningsmændene tog flugten efter deres ugerning, og de jages nu af israelske sikkerhedsstyrker.

Da terroristerne nåede ind i bosættelsen udløste de automatisk en alarm i sikkerhedshovedkvarteret. Det elektroniske advarselssystem fungerede, som det skulle.En mand fra sikkerhedshovedkvarteret tog til det pågældende sted, men fandt intet mistænkeligt og alarmerede derfor ikke de israelske sikkerhedstyrker. Det viste sig senere, at de to terrorister havde strejfet om i bosættelsen i flere timer, før sengetid.

Nu jages gerningsmændene af israelske og palestinensiske sikkerhedsmænd, der arbejder tæt sammen om dette. Flere mistænkte er blevet arresteret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forsvarsminister Ehud Barak siger, at attentatmændene vil blive pågrebet. Præsidenten for det palestinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas har telefonisk over for statsminister Binyamin Netanyahu kondoleret med mordene, men Netanyahu svarede, at dette ikke var nok at fordømme ugerningen, men at “palestinenseres ophidselse mod Israel må standse og det palestinensiske folk må undervises til fremme af fred”.

Generaldirektøren i ministeriet for strategiske anliggender, Jossi Kuperwasser, har idag på det ugentlige ministermøde orienteret regeringens medlemmer om palestinensisk ophidselse mod Israel i skoler, moskeer og medier.

“Kvartetten” fordømmer

Den internationale “Kvartet” om Mellemøsten (omfattende USA, Rusland, EU, og FN) har i en udtalelse på det stærkeste fordømt drabene og sagt, at drabsmændene skal bringes for retten. I udtalelsen hilses den palestinensiske fordømmelse af ugerningen velkommen – og det hedder videre, at bestræbelserne for at opnå en israelsk-palestinensisk fred må fremmes..


Artiklen fortsætter efter annoncen:I disse timer finder begravelsen af de fem dræbte medlemmer af familien Fogel sted i Jerusalem, i overværelse af tusinder
af mennesker.