Agape tilbyder efteruddannelse som kan forbygge skilsmisse

Foreningen Agape tilbyder en efteruddannelse i sjælesorg og rådgivning. Samtidig med at man arbejder med sig selv og sit eget parforhold, får man redskaber til at hjælpe andre. Redskaberne kan bruges i det professionelle arbejde såvel som i tjenester i kirkeligt regi. Foreningen Agape har siden 2001 tilbudt en faglig efteruddannelse i sjælesorg og rådgivning i Jylland. Kurset har været en stor succes og kan i år også følges på Sjælland.

Problemer, der fører mod skilsmisse, kan ofte løses igennem indsigt og pararbejde, mener kursusleder Lise Berggren Smidt.

– Flere og flere par går fra hinanden og bliver skilt, også kristne par. Mange af årsagerne er problemer, der kan løses forholdsvis nemt igennem indsigt og pararbejde. Behovet for denne uddannelse er derfor rigtig stort, siger kursusleder Lise Berggren.

Kurset giver pædagogiske og psykologiske redskaber til at udøve sjælesorg og rådgivning. Men samtidig arbejder deltagerne med sig selv og får derfor mulighed for at udvikle sig personligt. Som deltager skal man derfor være indstillet på at drage sit eget liv og ægteskab ind i processen.
Derfor anbefaler Agape, at man deltager som par. Har man ikke mulighed for det, er det også muligt, at den ene deltager på de ni samlinger, kurset består af, og at ægtefællen kun deltager i tre udvalgte samlinger.
Uddannelsen er relevant for alle par, både gifte og ugifte. Der er ingen aldersgrænse. Indtil videre har deltagerne været mellem tredive og halvfjers.
– Mange af dem, der tager denne efteruddannelse, kan bruge den i praksis. Sygeplejersker, pædagoger, lærere og social og sundhedsassistenter gør stor nytte af den. De kan bruge den til forskellige problemkilder på arbejdspladsen, blandt andet fordi de har kompetence til at føre professionelle samtaler, fortæller Lise Berggren.

Tid og sted

Kurset på Sjælland afholdes på Terløse Sognegård ved Dianalund og består af 9 samlinger fordelt over et år. Den første samling varer en uge, fra 26. juni til 1. juli 2011. De efterfølgende 8 samlinger er fra torsdag aften til lørdag aften med sidste samling den 23. – 25. maj 2012.

På kurset får deltagerne:
• Øget kendskab til eget liv og ægteskab
• Redskaber til bedre at tage hånd om ægteskabs- og familielivet
• Frimodighed til at vedkende sig deres holdninger
• Kendskab til, hvor der er yderligere hjælp at hente
• Frimodighed til at bruge sig selv
Deltagerne må være forberedte på, at den personlige bearbejdelse tager tid og kræfter – også i tiden hjemme mellem samlingerne.

Bibelen er en del af grundlaget

Ud over arbejdet med ens private forhold bliver man trænet i at føre samtaler med andre par, som har det svært. Det kan være folk i menigheden, på arbejdspladsen, eller blandt familie og venner. Med uddannelsen får deltagerne kompetence til at stille professionelle spørgsmål og lærer at komme ind til kernen af problemet i et forhold. Der bliver taget udgangspunkt i det kristne afsæt, hvor Bibelen er en væsentlig del af grundlaget.

Kurset indeholder foredrag, debat, samtaleøvelser, gruppearbejde og personlige rådgivnings- og evalueringssamtaler. Kurset afsluttes med en personlig projektopgave, og der udleveres et kursusbevis. Undervisningen varetages af familieterapeuter, psykoterapeuter, psykologer og teologer.
I Jylland foregår kurset i år i Holstebro i samme tidsrum som på Sjælland.
Kontakt Agape på tlf 86 80 60 22 el. kursusleder Lise Berggren på tlf. 58 26 41 21. Læs mere og se det fulde program på www.agape.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fakta

– Foreningen Agape er en folkekirkelig forening, der arbejder med diakoni, sjælesorg, terapi, kurser og foredrag.
– Agapes fundament er det kristne livs- og menneskesyn.
– Agape ønsker at udøve og fremme diakoni; omsorg for medmennesket – næstekærlighed i praksis.