Færøerne samler penge ind til majsmølle i Uganda

VELGØRENHED: Franciskanersøstrene i Mariukirkjan i Tórshavn havde lagt alle deres kræfter i at arrangere et loppemarked for nylig. De indtjente penge skulle gå til en majsmølle i Soroti-distriktet i Uganda.

Loppemarked i Tórshavn i velgørenhedens tegn.

En lille notits i menighedsbladet var nok til, at der i dagene op til loppemarkedet blev indleveret store mængder af legesager, tøj, spisestel og mange andre spændende ting. Salget gik strålende, og søstrene fik samlet et flot beløb på 23.199 kroner ind til majsmøllen i Uganda.
– Det var fantastisk at arbejde så tæt med hinanden, både søstre, sognebørn og også de mange andre, som ikke hørte til sognet, siger søster Marisa, som stod i spidsen for loppemarkedet.
Der skal i alt købes to møller til Soroti-distriktet. En enkelt majsmølle koster 45.000 kroner, og derfor er Franciskanersøstrenes bidrag et stort skridt på vejen til Sorotis ene nye mølle.
Majsmøllerne, som vil gå til en bondeforening i distriktet, vil gøre en stor forskel for op mod 300 familier, hvilket svarer til 3000 mennesker. Bønderne vil med møllerne kunne sælge deres majs til en højere pris, og ved at kunne male majsene til majsmel vil de kunne opbevare afgrøderne i længere tid.