Filippinske kirker modsætter sig helte-begravelse af Marcos

FILIPPINERNE: Den afdøde filippinske ex-diktator skal ikke have en heltebegravelse, mener flere af landet kirker.Den filippinske diktator Ferdinand Marcos, der regerede landet fra 1965-1986, og som døde i 1989, efter han var blevet kuppet af en folkestøttet militær revolution, skal begraves.
Marcos døde i eksil på Hawaii og har ligget i en nedkølet familiekrypt på Filippinerne siden da.

Biskop Carlito Cenzon.

Sidst i marts i år besluttede et flertal i det filippinske Repræsentanternes Hus i en resolution at bede præsident Benigno Aquino om at tillade begravelsen af Marcos i en helte-begravelsesplads i hovedstaden Manila. Flere fra landets kirker modsætter sig på det kraftigste forslaget.
– Resolutionen er en hån mod helte-kirkegården, for Marcos var en skurk, ikke en helt, siger den katolske biskop Carlito Cenzon til ENInews.