Herfra den skævøjedes verden går…

Lyt, sæt dig selv til side, hav håb, tro, lev i nuet, forstå, stå til rådighed og frem for alt: hav næstekærlighed. Det, du nu skal læse, handler om en anden verden. Hvor langt tør du gå for at rejse ind i den helhjertet?
Nathalon, 8 år. Har et skrig, der lyder som et vildt dyrs og skærer sig ind i trommehinden: AAAARRRH! Den første tanke: Åh nej, nu klager hun over ikke at få sin vilje igen. Min uforstålighed over hendes opførsel får mig til at grine af hende sammen med de andre volontører. Jeg smører simpelthen min usikkerhed over med et ordentligt lag overfladisk læbestift – en latterliggørende latter. Jeg har noteret Nathalon som irriterende og mærkelig!
På børnehjemmet i Thailand så jeg i starten en flok af nuttede, skævøjede og glædesfyldte ansigter. Mit formål var at hjælpe, men senere måtte jeg spørge mig selv: Hvordan kan jeg hjælpe Nathalon med min fordomsfulde tilgang?
En dag kommer hun pludselig til mig. Hun sætter sig udmattet på mit skød og klemmer sig ind til mig. Vi sidder i et tomt rum, hvor kun få børns snak og latter kan høres. Flere gange giver hun et spjæt, mens tårerne langsomt triller ned af hendes tomme og svedige ansigt. Jeg ved ikke, om hun er syg, har brug for omsorg eller begge dele, men ét ved jeg. Hun sidder hos mig i sin sårbarhed og beder mig dermed om min hjælp. Kan jeg gøre andet end at kramme og kysse hende blidt?
Følelsen af at hengive mig selv til hende i de 15 minutter, gjorde mig rørt. Det at kunne rumme hende og lade hende mærke, at hun ikke er alene. Men for at jeg kan forstå Nathalons reaktion, er det vigtigt at rejse ind i hendes verden. Hvis det lykkes mig at møde Nathalon interesseret og imødekommende, vil jeg til sidst finde ud af, hvad der gemmer sig i hendes sjæl. Så sæt din egoisme og selviscenesættelse til side, og gør dig klar til at se den anden som en unik skabning. En skabning hvis verden skal mødes og udforskes i en ånd af næstekærlighed. Mød barnet, derfra hendes verden går.
Annie Paulsen
Udsendt som volontør af Impact