Sandra danser på TV3

Kristne Sandra Lund har fået en stor oplevelse med tre måneders tv-transmitteret dansekursus i USA. Men det har også været krævende, og hun har måttet sætte grænser.Sonny, dans og stjernedrømme: Sonny Fredie-Pedersen står i spidsen, når en flok unge danske dansetalenter jagter drømmen om det store gennembrud i Hollywood!

Sandra Lund er lige hjemvendt fra tre måneder på Sonnys danseskole i Hollywood – en oplevelse for livet, siger hun.

Sandra Lund fra Ålborg er en af de unge danske dansetalenter, der er med, når TV3 onsdag den 13. april blænder op for deres nye dansedokumentar. Hun går nemlig på Sonnys ”International Dance Academy” i København, hvor tre måneder af undervisningen foregår i Hollywood, hvor Sonny selv har stor succes.

Dansen hjalp i skolen

Sandra begyndte at danse, fordi hun havde det svært fagligt i skolen.
– Jeg elsker at danse. Når jeg danser, synes jeg, at jeg får mere glæde. Og sådan en tro på, at alt kan lade sig gøre. Når jeg havde det svært i skolen, hjalp dansen mig til at fokusere på det positive og på mine stærke sider, fortæller Sandra, som lige er landet fra USA og stadig kan mærke lidt jetlag.

– Det har været superfedt at være med og en kæmpe oplevelse, fortæller hun om danseundervisningen i USA.
– Bare det at være i en anden kultur i tre måneder. Det har jeg lært meget af, og jeg tror også, det har modnet mig, forklarer hun.
Samtidig er hun stødt på et anderledes forhold til dans i USA end herhjemme:
– For det første har mange danset meget i grundskolen i USA, hvor det fx er helt normalt at have ballet. Og så er de meget mere passionerede omkring dans. For dem handler det virkeligt om at danse med hjertet, hvor vi måske i Danmark nogle gange har en lidt mere praktisk tilgang til det. Men det har været enormt inspirerende at se, fortæller Sandra.

Har klare grænser

– De har en mere passioneret tilgang til dans i USA, end vi har her i Danmark, fortæller Sandra.

Der har dog også været udfordringer.
– Det er ikke altid nemt at være den eneste kristne og skulle sige fra. Fx havde vi en times danseundervisning i Las Vegas, som jeg ikke ville være med til, fordi det var en type dans, som gik over mine grænser, fortæller Sandra, som har tænkt meget over det med grænser i forhold til dans.
– Jeg har fundet ud af, at jeg ikke kan indrette mig efter andres værdier. Jeg er sikker på at ”Fru Hansen” på 80, som er opvokset i en anden tid end mig, vil synes, at jeg danser for udfordrende. Men jeg har mine egne klare grænser, både i forhold til dansetyper og påklædning, som jeg ikke er gået på kompromis med, understreger det unge talent.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vil gerne inspirere

Hun synes, at hun har lært rigtig meget af træningen og også af at være med i tv-programmet:
– Bare det at være på hele tiden, som man jo er på tv. Det er jo noget af det, vores uddannelse handler om, for det er jo en del af showbiz, forklarer hun og fortæller, hvordan de blev udfordret med fx at skulle lære koreografien til en hel musikvideo på en dag.
– Det var rigtig krævende og superfedt. Man bliver bare nødt til at give slip og give den gas for at kunne være med på det niveau, forklarer Sandra.
Selvom hun håber, at programmet åbner nogle døre for hende, er hun ikke sikker på, at fremtiden kommer til at indeholde professionel dans.
– Jeg har ikke lagt mig fast på noget endnu. Men jeg kunne godt tænke mig at være med til at inspirere andre unge til at tro på, at de kan komme ud af depression og håbløshed og den slags, fx på efterskoler, fortæller hun.
– Men det kan også være, at jeg kommer til at undervise i dans – eller noget helt andet, slutter hun.