Kristen mand blev frikendt for ”at skabe kaos”

BANGLADESH: 25-årige Biblop Maranda solgte kristen litteratur i nærheden af Den muslimske verdenskongres. Først blev han idømt et års fængsel for at skabe uro, men er nu blevet frikendt.En dommer i Dhaka frikendte ham for at ”skabe kaos ved et religiøst møde.”
Nogle muslimske fundamentalister var blevet meget vrede, fordi Maranda solgte kristne bøger nær verdenskongressen. De fik ham arresteret, og han blev idømt et års fængsel.
Maranda appellerede sin fængselsdom, og dommeren i Gazipurdistriktet har nu frikendt ham, fortæller hans advokat, Lensen Swapon Gomes til Compass. Advokaten plæderede for, at Marandis religiøse aktiviteter ved verdenskongressen var beskyttet af forfatningen, der omfatter religionsfrihed. Mission er tilladt, men ifølge USA’s internationale rapport om religionsfrihed 2010 nærer myndigheder og lokalsamfund ofte modvilje mod, at muslimer forlader islam. Så der er tale om en bemærkelsesværdig frifindelse i det overvejende muslimske land.