Kristne kræver Bhattis mordere fængslet

Demonstranter forlanger, at myndighederne i Pakistan gør mere for at få fat i morderne, der slog den kristne minister Shahbaz Bhatti ihjel i starten af marts i år. Ingen er endnu blevet arresteret i forbindelse med mordet på Pakistans eneste kristne minister, Shahbaz Bhatti. Det faktum fik en gruppe af kristne til at demonstrere foran politistationen i Lahore.

Shahbaz Bhatti blev ramt af 10 skud i sin bil.

Omkring 2000 kristne demonstrerede foran byrådsbygningen i Lahore, Pakistan, søndag den 3. april. Her krævede de blandt andet, at politiet arresterer de muslimske ekstremister, der er mistænkt for at have myrdet den kristne Shahbaz Bhatti, der var Pakistans minister for minoriteter. Han blev skudt og dræbt i sin bil den 2. marts i landets hovedstad, Islamabad.
Bhatti var Pakistans første minister for minoriteter – et embede han nåede at varetage i tre år, inden han blev dræbt.
Motivet bag drabet menes at være Bhattis modstand mod Pakistans kontroversielle blasfemilov. Pakistansk Taliban har taget ansvaret for angrebet og begrundet det med, at Bhatti har udtalt sig blasfemisk om profeten Muhammed.
Det er i skrivende stund endnu ikke afgjort, hvem der skal efterfølge Bhatti som minoritetsminister, men flere kandidater er i spil – blandt andet en hindu og en katolik.