Spændingsroman om de sidste tider

Professor maner til årvågenhed i fiktion om endetiden.Som en tyv om natten er en spændingsbog, en kriminalroman om de sidste tider.
Den tager udgangspunkt i nogle arkæologiske udgravninger, en ”endetidsfeber”, inspireret af Ladt Tilbage-serien og et menneske ved navn Joshua Ben Josef, der udgiver sig for at være Jesus, der er kommet tilbage til jorden i en ”mellemliggende genkomst”.
Bogen er meget godt skrevet og virker meget overbevisende i sin beskrivelse af Joshua Ben Josef, født i Bethlehem med forældre, der hed Mariam og Josef, og siden vokset op i Nazareth. Han optræder sammen med 12 disciple, der har samme navne som Jesu 12 disciple. Man oplever ”mirakler” gennem ham. Kristenheden bliver delt. En tredjedel kalder ham en fupmager, en tredjedel er forvirrede, og en tredjedel tager ham til sig som Messias.
Det hele lød så overbevisende, at jeg næsten blev vred på Lohses Forlag over at udgive en bog med en ”mellemliggende genkomst”, der i den grad er i modstrid med Bibelens forkyndelse og med endetidsprofetierne.
Undervejs må man spørge: Er Jesus virkelig kommet tilbage for at hjælpe menigheden i en svær tid og støtte de kristne?
Men bare rolig. Joshua Ben Josef bliver afsløret, men vi skal igennem masser af spænding først. Og så sætter bogen fokus på, at vi rent faktisk lever i endetiden og skal være vågne.
Bogens hovedfigur er universitetsprofessor Jonathan Weber, som vi møder i kamp med meninger og myter om de sidste tider, og bogen er absolut læsværdig som spændingsroman.
Som en tyv om natten er skrevet af Paul Maier, der er professor på Western Michigan University og bl.a. underviser i Nærorientens historie, antikkens Rom og kristendommen og Romerriget. Hans viden er stor, og han forstår at strikke en spændende historie sammen, men det er ren fiktion. Skal man virkelig vide noget om endetiden og endetidsprofetierne må man gå til kilden: Bibelen.

Paul Maier:
Som en tyv om natten
348 sider • 299,95 kr.
Lohse