Tidligere Dawkins-tilhænger blev en personlig kristen

Den tidligere mormonmissionær og senere glødende ateist Richard Morgan holder fast i sin kristne tro, selvom mange af hans tidligere
evolutionistiske ”trosfæller” kaldte det for ”en forbigående hjerneskade.”Richard Morgan har det meste af sit liv været en søgende sjæl. Han var først kulturkristen, derefter mormonmissionær og senere begejstret ateist, indtil han for tre år siden blev en personlig kristen.

– Der er et berømt fransk citat, som lyder: ”I ethvert menneskehjerte er der et hul, skabt af Gud.”
Jeg kender til dét hul og ved, at kun Guds kærlighed kan fylde det, siger Richard Morgan.

Men det var ikke kun udtryk for en ”forbigående hjerneskade”, som evolutionister på Richard Dawkins’ hjemmeside mente, da Morgan blev kristen.
Lige siden sin ungdom har Richard Morgan søgt efter mening og et tilhørsforhold – både religiøst og verdsligt. Han mener, det handlede mere om at finde et socialt fællesskab end at søge efter Gud.
På et tidspunkt fik Morgan fat i den polemiske ateist og biolog Richard Dawkins’ bog The Blind Watchmaker (Den blinde urmager).
Bogens budskab var kort og godt: Gud findes ikke, så hold op med at søge, og kom videre med dit liv.
Derefter blev Morgan glødende evolutionist og Dawkins-tilhænger. På den kendte evolutionists hjemmeside diskuterede han med liv og lyst med videnskabsfolk og filosoffer, der kunne gøre ham klogere på evolutionsteorien.

Skotsk præst ”forstyrrer” tvivlen

Der var en skotsk præst, David Robertson, som deltog flittigt i diskussionerne på hjemmesiden. Morgan lagde mærke til, at Robertson altid argumenterede på en respektfuld måde, selv om mange evolutionister hånede ham og andre kristne til på hjemmesiden. Morgan tog mere og mere afstand fra det i hans øjne lave og ofte hadske debatniveau, der karakteriserede indlæg på siden, og trak sig tilbage fra det evolutionistiske miljø.
Han var blevet desillusioneret og kontaktede Robertson, der udfordrede ham med spørgsmålet:
– Hvad kunne få dig til at tro på Gud?
Pludselig kom ateisten til at huske på et bibelvers: ”Vi elsker, fordi han elskede os først” (1. Joh. 4, 19).

Gud elsker mig

Det blev et forløsende ord for Morgan:
– Uden at have nogen rationel forklaring på Guds eksistens, blev jeg sikker på, at han elskede mig uden at vente på, at jeg også skulle elske ham, og at han elskede mig betingelsesløst; uden at vente på at jeg gjorde mig fortjent til det.
Da han bekendte sin kristne tro på Dawkins-siden, mente nogle evolutionister, at det var udtryk for, at han havde fået en ”midlertidig hjerneskade”! I dag, tre år efter, kommer Richard Morgan fast i en kirke og ønsker at være i dialog med ateisterne. Hans budskab til dem er:
– Videnskaben og filosofien har ikke svarene på alt. Hvis du er villig til at lytte med et åbent sind og et åbent hjerte og blot siger: ”Måske har jeg ikke hele sandheden”, så er det en ydmyg handling. Og jeg ved, at Gud aldrig afviser eller ignorerer ydmyghed.
Morgans historie er med i den nyeste udgave af David Robertsons bog The Dawkins Letters, og han er stadig glad for sin ”hjerneskade”, skriver christianpost.