Tusinder fejrer påske i Jerusalem

Tusinder af pilgrimme fra hele verden har deltaget i fejringen af påske i Jerusalem, hvis højdepunkter bl. a var gudstjenesten med “Den hellige ild” i Gravkirken og andagter på forskellige sprog i Gravhaven.
Der var i år et særligt stort fremmøde, idet den østlige ortodokse kirke og vestlige kirker for første gang i flere år markerer påsken på samme dag.

Politiet anslår, at omkring 10.000 andagtssøgende overværede gudstjenesten i Gravkirken, som ifølge kristen tradition er stedet for Jesu korsfæstelse, begravelse og opstandelse. Ceremonien er den helligste begivenhed for ortodokse kristne sekter, hvilket kom til udtryk ved den store tilstedeværelse af græske, russiske, armenske, koptiske og syrisk-kristne gudhengivne – og af ikke få vestlige katolikker.

Henved 1000 politibetjente var udkommanderet for at varetage pilgrimmenes sikkerhed. Alt forløb stort set roligt. Mange troende havde ventet bag politiafspærringer fra tidligt om morgenen for at overvære gudstjenesten inde i kirken.

Der har tidligere været spændinger mellem græske og armeniske ortodokse kristne om deres plads i kirken, og det har nu og da udviklet sig til slagsmål, men denne påskedag blev roen bevaret.

Sami, en maronitisk katolik fra Jaffa, sagde, at for ham var det vigtigste, at der var harmoni mellem forskellige trosretninger.

Alex Wheatley fra Californien sagde:

– Jeg fik en ny bekræftelse af, hvad jeg allerede ved i mit hjerte – at Jesus Kristus lever, og at Han er min frelser og forløser.

Tae Wook Ha, fra Seoul i Syd-Korea, sagde:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Som kristen er det en stor ære at være her særligt påskedag. Alle kristne i Korea drømmer om at kome hertil på denne dag. Jeg er heldig at være her. Det føles stort.

Den palestinensiske statsminister, Sala’am Fayyad, deltog i en anden “hellig ild”-ceremoni i Ramallah.

I Gaza-striben deltog omkring 50 kristne i en messe i en af Gazas to kirker.


Artiklen fortsætter efter annoncen: