135 af FN’s 192 medlemslande ventes at stemme for palestinensisk stat

Ifølge en ny nylig vurdering, baseret på data fremskaffet af palestinensere og andre arabere, ventes et overvældende flertal af FN’s medlemslande – 135 af 192 – at ville stemme for oprettelsen af en palestinensisk stat ved en sandsynlig afstemning til september.Efter statsminister Binyamin Netanyahus tale til kongressen imødeses det tilmed, at flertallet vil stige til over 160 lande.

I nogle politiske kredse i New York siges det, at “hvis det palestinensiske initiativ til att erklære en uafhængig stat i FN’s generalforsamling behøver ‘et skud i armen’, så skaffede Netanyahu det ved sin tale,

fordi Netanyahus mange ‘nej’er påny bekræftede det internationale samfunds motiv for en ensidig proklamation af en palestinensisk stat.

En vestlig diplomat i FN siger, at den israelske regeringschef med sin tale ikke støttede præsident Barack Obama og ikke hjalp ham til at overtale verdensledere til at få deres FN-diplomater til at stemme imod en sådan resolution. Han siger videre, at Netanyahus politik, som han gav udtryk for den i sin tale, har givet tøvende FN-medlemmer en grund til at overveje at slutte sig til det flertal, der allerede har besluttet at gå ind for en palestinensisk statsdannelse.

Diplomaten tilføjer:

– Det vil ikke være nogen overdrivelse at sige, at hvert stående bifald Netanyahu fik i kongressen var som et knivstik i en følsom nerve i FN-hovedkvarteret.

Peres: “Vildled ikke”
Præsident Shimon Peres har idag i Jerusalem over for den besøgende vicegeneralsekretær for FN, Asha-Rose Migir, udtalt, at FN vildleder palestinenserne ved at få dem til at tro, at en palestinensisk stat kan proklameres, uden at der først er sørget to Israels sikkerhed.

– Israel støtter oprettelsen af en uafhængig palestinensisk stat ved Israels side, men den eneste vej hertil er ved direkte forhandliger, sagde Peres. Til trods for den israelske tilbagetrækning fra Gaza-striben er dette område under Hamas’ styre blevet en rede for terror og våben. Ved en enkel beslutning fra Hama’s; side om at vedtage den såkaldte “Kvartet”s principper, vil Gaza kunne blive et velstående og åbent område.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Abbas ønsker sameksistens
Den palestinensiske præsident, Mahmoud Abbas, siger, at han ikke ønsker at isolere eller deligitimere Israel , men snarere at sameksistere med det

Abbas udtaler i Doha, på tærsklen til Den arabiske Ligas møde der, at palestinenserene vil fremme et ensidigt forsøg på at opnå FN-anerkendelse af en palestinensisk stat, medmindre fredsdrøftelserne genoptages.