Alt andet end miserabel ’Misérables’

Alle segl var sat til, da 25 års jubilæet for den engelske førsteopførelse af musicalen Les Misérables blev markeret i 2010.
Det skete i Londons store O2 Arena, der kan rumme 20.000 tilskuere, og det skortede ikke på jubel, da denne koncertopførelse af ”en af verdens mest populære musicals” fandt sted. Der blev sunget og spillet af de mere end 500 sangere – deriblandt et meget stort kor – og musikere, så det var en fryd at lytte til, og lyd- og lyseffekterne var ganske imponerende.
Historien om straffefangen Jean Valjean, hvis liv forvandles efter et møde med en biskop, og som gang på gang derefter lader nåde gå for ret, er en romanklassiker af Victor Hugo, og den er som musical skabt af Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer og Alain Boublil blevet en kæmpesucces.
Det hele kan opleves på en nyligt udgiven dvd – og hvilken oplevelse!
Niels Jørgen Vase

Les Misérables (DVD)
170 min.