Hengivet

På børnehjemmet Emmanuel i Honduras er der ca. 500 børn. Alle disse børn har en historie bag sig, der gør, at de nu befinder sig her.
Alle har på en eller anden måde oplevet forfærdelige ting i deres liv. Hvad de har oplevet og hvor slemt, det har været, er meget forskelligt. Nogle kommer hertil fra fødslen af, andre kommer først hertil som teenagere. Men én ting har de tilfælles: De er her, fordi der ikke er andre, der kan tage sig af dem.
Lederparret af børnehjemmet tror på Gud og ønsker at dele denne tro med børnene. De vil ikke tvinge børnene til at tro, men de fortæller om Jesus. Børnene vælger selv deres tro. På trods af, at børnene har disse forfærdelige oplevelser med i bagagen, er de glade og i godt humør. De har masser af kærlighed at give ud af – og de giver den gladeligt. Når man går rundt på børnehjemmet, er man sikker på at få mange knus og smil. Det er imponerende, at de ikke er mere påvirkede af deres fortid.
Man kan ikke mærke, at børnene har været meget igennem, inden de kom til Emmanuel. Grunden til dette er deres tro. De ved, at Jesus holder af dem, uanset hvad der er sket i deres fortid, og uanset hvad de har gjort i deres fortid. Mange af dem har stjålet, været med i bander osv. Men de ved, at Gud på trods af alle de ting elsker dem alligevel. På trods af alle de ting elsker alle medarbejderne og lederparret dem også. Børnene hengiver sig til Jesus, og gennem denne tro bliver de tilgivet og tilgiver selv de mennesker, der har gjort dem ondt. Deres tro er imponerende stærk og gør, at de kan elske og blive elsket igen.

Som danskere er vi vant til at have alt. Vi er vant til, der er vand i vandhanen og mad i køleskabet. Vi tager tingene for givet, og Gud bliver let glemt i hverdagen. Disse børn har oplevet forfærdelige ting og har derfor hengivet deres liv til Gud. Men er det virkelig nødvendigt at blive misbrugt, behandlet som et dyr eller voldtaget som 14-årig, før man gør det? Skal der så meget til, før man kan hengive sit liv til Jesus?
Af Line H. Nielsen
Udsendt som volontør af Impact