Indre Mission bygger børnehjem i Indien

I 150 år har Indre Mission udelukkende drevet mission i Danmark. Men på et møde i april besluttede Indre Missions Hovedbestyrelse at indlede et samarbejde med en luthersk missionsorganisation i Indien.

Indre Missions konsulent for kirke og mission, Bjarne Gertz Olsen, besøgte byen Gudipadu, hvor man håber snart at bygge et børnehjem.

– De oplever den åndelige vækkelse, som vi længes efter! Til gengæld har de brug for hjælp til at arrangere kurser for ledere, præster og forældre. De vil også gerne udgive børneblade og andre materialer. På de områder har vi 150 års erfaring at trække på, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.
Et af de konkrete led i samarbejdet bliver opførelsen af et børnehjem med plads til 30 forældreløse børn.
– Vi har lovet CSCM at skaffe pengene til opførelsen af børnehjemmet, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.
– Vi skal hverken udsende missionærer eller konkurrere med de missionsselskaber, som findes i forvejen. Dem ønsker vi at samarbejde med, som vi altid har gjort. Projektet i Indien bygger på noget, som allerede er planlagt derude. Vi tilbyder os bare som deres venner, siger generalsekretæren