Borgmester bag skranke i kristen integrationscafé

Frederiksbergs borgmester er frivillig i Café Cadeau.
Borgmester Jørgen Glenthøj på Frederiksberg er frivillig i Café Cadeau, der er samlingssted for mange nydanskere.

Frederiksbergs borgmester har meldt sig
som frivillig medhjælper i Café Cadeau.

Onsdag den 8. juni kunne man se Jørgen Glenthøj bag skranken i Café Cadeau. Det var også ham, der klippede snoren, da Café Cadeau sidste år åbnede som drop-in-café for nydanskere.

Borgmesterstang

Jørgen Glenthøj er meget optaget af det arbejde, der udføres ud fra Café Cadeau, og i 2011, der er europæisk frivillighedsår, er det helt naturligt for ham at bakke op som frivillig om det lokale integrationsprojekt, der ønsker at fremme aktivt medborgerskab.
Café Cadeau er en non-profit café drevet af frivillige danskere og nydanskere, men også sted, hvor der gives rådgivning til nydanskere med henblik på at hjælpe dem til at blive en velfungerede del af det danske samfund.
Og det er et velbesøgt sted. I årets første 5 måneder besøgte 3.243 personer stedet, og i onsdags kunne man få borgmesterstang serveret af borgmesteren selv.

Rådgivning og musik

Café Cadeau danner rammet om et drop-in-center, hvor formålet er at tilbyde nydanskere rådgivning på områder som økonomi, jura og sundhed samt at give mulighed for fortrolige individuelle samtaler. Endelig danner Café Cadeau ramme om informationsaftener, musik- og temaaftener.
Café Cadeau er en socialøkonomisk virksomhed, der drives af Frederiksberg Integrationsafdeling og Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT. Overskuddet af driften går til integrationsprojekter og humanitære hjælpeprojekter. I 2011 og 2012 går overskud, drikkepenge og indsamlinger til Athen Refugee Center, som er et drop-in-center i hjertet af Athen, hvor flygtninge får mulighed for et måltid mad, tøj, et bad og samtale.
De fleste flygtninge i Athen lever i parker og på gaden og får ingen støtte fra den græske stat. Man kan læse mere på www.helpinghands.gr.