Den internationale kristne Ambassade får ny chef

Eksekutivdirektøren for Den internationale kristne Ambassade i Jerusalem (IKAJ), den sydafrikansk-fødte pastor Malcolm Hedding, 59, afgår i slutningen af juli som chef for ambassaden, som efter hans opfattelse er “en af de største pro-israelske organisationer i verden – måske den største”.
Han siger dette i et afskedsinterview med en israelsk avis. Han har været leder af ambassaden siden 2000 og efterfølges af den tysk-fødte dr. Juergen Buehler, der har været “international chef” på ambassaden en årrække, og som tiltræder stillingen som øverste chef den 1. august.

I interviewet siger Hedding, at han i de sidste tre år har har fornemmet en ny holdning fra det israelske indenrigsministeriums side over for evangeliske udenlandske institutioner, hvad angår visumansøgninger, og at “dette har mindsket ambassadens operationsevne og dens mulighed for at have en professionel stab”.

– Ministeriet inddrager visa og afstår fra at udstede nye, siger Hedding, og vi har måttet reducere vores stab fra 60 til 40 personer – en stor skuffelse for mig, for vi er jo Israels bedste venner.

Indenrigsministeriet afviser imidlertid Heddings kritik.

– Der har ikke været nogen ændring i vores politik over for ambassaden, hedder det i en udtalelse fra ministeriet. En sådan påstand er grundløs

Den internationale kristne Ambassade, grundlagt for 21 år siden, har afdelinger og repræsentationer i 80 lande og står forrest blandt kristne verden over, som har kærlighed og bekymring for Israel – ifølge organisationens website.

Hedding siger videre i interviewet, at mens religion ligger til grund for ambassadens motivering, er dens aktiviteter mere i retning af social støtte og at være forkæmper for Israel.

– Vi har været fortalere for Israel i ethvert forum, vi kunne få adgang til, siger Hedding. Vi har virket i EU på Israels vegne og har organiseret nogle af de største pro-israelske stævner i Europa.Vores gruppe har tillige sørget for støtte til trængende dele af det israelske samfund, som nye immigranter og holocaust-overlevende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På spørgsmålet om indenrigsministeriet påståede holdning måske skyldes mistanke om missionsvirke, hvilket er imod israelsk lov, siger Hedding:

– Der er israelere, som altid har sådanne mistanker.

Den kristne Ambassades nære forbindelse med Israel kom til udtryk ved en afskedsreception for Hedding, hvor gæsterne omfattede den israelske viceudenrigsminister Danny Ayalon og lederen af holocaust-institutionen Yad Vashems afdeling for internationale forbindelser, Shaya Ben-Yehuda.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det har været et enormt privilegium at have været eksekutivdirektør for ambassaden, sagde Hedding.

Juergen Buehler har levet i Israel med sin familie – hustruen Vesna og tre sønner og en datter – siden 1994. Han har en grad i fysik ved Ulm Universitet i Tyskland og har i en årrække deltaget i videnskabeligt arbejde på det israelske Weizmann Forskningsinstitutl. Han opnåede en doktorgrad i kemi i 1999, inden han blev tilknyttet Den internationale kristne Ambassade.

Han var med til at grundlægge den Bruxelles-baserede kristne lobbygruppe “Den europæiske koalition for Israel” og var ligeledes en af grundlæggerne af den tyske paraplygruppe af kristne zionist-organisationer, “Det kristne forum for Israel”. Han er præsteviet ved den tyske Pinsebevægelse, en kapacitet i holocaustanliggender – og er en udtalt kritiker af tiltagende antisemitisme i Europa.