Elegant og delikat lovsang

Efter et pladeselskabsskift udkom Rebecca St. James’ første cd i seks år ”I will praise you” i april.
Albummet er Rebeccas tredje lovsangsalbum og hendes 11. album i alt. Ud over at skrive og synge musik har Rebecca St. James også skrevet adskillige kristne bøger og medvirket i flere kristne film.
Når jeg lytter til cd’en, er det helt tydeligt, at kunstneren er en erfaren kvinde, som ved, hvem hun er, og hvad hun ønsker at formidle. Det er også tydeligt, at det er en kristen pop/rock-kunstner, som fortolker sangene, og ikke en decideret lovsanger eller lovsangsleder.
Det giver albummet både dets styrke og dets svaghed. Styrken ligger i den originale og kunstneriske tilgang til lovsangsgenren, som giver en anderledes skønhed til de enkle lovsange. Samtidig kan det være vanskeligt at bruge albummet til personlig lovsang, fordi Rebeccas fortolkninger af sangene kommer i fokus frem for de opbygninger af musikken, som fungerer bedre til lovsang.

”I will praise you” indeholder en blanding af Rebeccas egne sange og covernumre fra store lovsangsnavne som Matt Redman og Hillsongs. Og netop sangen ”You never let go” af Matt Redman fungerer godt i Rebecca St James’ opsætning. Den fine tekst kommer til sin ret i hendes delikate fortolkning, og hun giver en god sang et frisk pust. Den samme oplevelse får jeg med sangen ”You hold me now”, som blandt andet er skrevet af Reuben Morgan fra Hillsongs.
Det tager lidt længere tid at lytte sig ind på kunstnerens egne numre, men jeg har især lagt mærke til ”You still amaze me”, som er en sang, der låner lyrik fra ”Amazing Grace” på en elegant og talende måde og til en fin melodi.
Jeg synes, at mange af numrene er lidt for komplicerede til at fungere som egentlige lovsange. Dette betyder blot, at cd’en ligger imellem to genrer. Derfor er den perfekt som baggrundsmusik i hjemmet eller bilen, og Rebecca St. James’ indholdsrige tekster, sunget med hendes fine stemme til velproduceret musik, vil helt sikkert åbne sig undervejs. Eva