KD fri af forlig

Efter at regeringen har afvist Kristendemokraternes krav om at beholde akut-funktioner for sygehuse i udkantsområderne, føler KD sig nu fri af 2020-forliget.
Regeringen forhandlede sideløbende hemmeligt med løsgængeren Pia Christmas Møller. Da hun var villig til at stemme for hele 2020-planen, var der ikke længere brug for KD.
På et møde på Soldaterhjemmet i Fredericia torsdag den 26. maj gav KDs hovedbestyrelse opbakning til folketingsmedlem Per Ørums håndtering af forhandlingerne.
Kristendemokraterne vil nu forholde sig til de enkelte dele af 2020-planen, når den kommer til afstemning i Folketinget. Da man ikke længere indgår i et forlig, behøver partiet ikke stemme for de dele, som man ikke bryder sig om.
Det gælder bl.a. stramninger over for udlændinge, som der hele tiden har været uro over i KDs bagland. Senest var der tale om at give kommunerne 25.000 kr. for hver udlænding, de fik til at vende hjem til sit oprindelige hjemland.
Per Ørum har da også nu fremsat et forslag i Folketinget om at afskaffe det pointsystem for asylansøgere, som partiet nødtvungent måtte stemme for som del af finansloven.
KD vil nu udarbejde sin egen 2020-plan, som vil indeholde elementer fra både regeringens og oppositionens planer. Man peger fortsat på Løkke som statsminister – hvis regeringen vil imødekomme ønsker om bl.a. en Familielivskonto.
Henri.