Læge irettesat for at tale med patient om Gud

Praktiserende læge Richard Scott fra England blev anklaget for chikane af en patient, efter en konsultation hvor de havde diskuteret religion og kristendom. Det var tilbage i 2010, at læge Richard Scott havde en konsultation med en patient, som han mente kunne have gavn af en kristen vinkel på sin sygdom. Nu har lægen fået en advarsel fra den statslige myndighed GMC, som udstikker retningslinjer for etik og adfærd for de britiske læger. Men Richard Scott vil ikke holde op med at fortælle om sin kristne tro.Patienten havde mange forskellige problemer, som han havde kæmpet med i årevis. Og derfor spurgte Richard Scott ham til sidst i konsultationen, om de skulle tale lidt om tro. Det fortæller Richard Scott til den britiske avis The Telegraph.
Richard Scott siger, at han kun bragte spørgsmålet om Gud på banen, efter at alle medicinske muligheder og spørgsmål var gennemgået. Patientens mor anklagede efterfølgende Richard Scott for at have udnyttet sin position som læge og forsøgt at pådutte hendes søn en religiøs overbevisning. Patienten var i forvejen troende – men ikke kristen.
– Det var en diskussion om tro mellem to voksne mennesker, siger Richard Scott, som ikke kan fortælle, hvilken anden tro patienten havde på grund af sin tavshedspligt.

Vil ikke rette ind

Klagen over Richard Scott blev sendt til GMC, som skrev et brev til ham, hvori han blev advaret om sin adfærd, som havde gået patienten meget på, og som ikke levede op til de lægefaglige standarder.
Richard mener selv, at han handlede inden for de officielle retningslinjer, fordi han først spurgte patienten, om han kunne fortælle om sin kristne overbevisning, inden han begyndte på det.
– Patienten mente, at hans problem var udelukkende medicinsk, men jeg sagde, at det kunne være mere, siger han.
Derfor tog de sig en snak om tro. Noget som Richard Scott mener, at patienten var helt indforstået med.

Det stod på nettet

Richard Scott arbejder på Bethesda Medical Centre i Kent, og der er i alt seks læger tilknyttet praksissen, som alle er kristne. Det står på lægernes hjemmeside, at patienterne kan forvente, at religiøse spørgsmål bliver taget op, såfremt patienterne ønsker det.
50-årige Richard Scott nægter at acceptere advarslen fra GMC og har derfor kontaktet en advokat for at bekæmpe den censur, han føler sig udsat for.
Ifølge GMCs retningslinjer må en læge ikke diskutere sin personlige tro med patienter, medmindre det er direkte relevant i patientens tilfælde.