Nærhed afliver fordomme

Hver 10. dansker er nydansker. Der er 180 nationaliteter i Danmark. Det er en oplagt mulighed for kirken at forebygge konflikter ved at vise tillid.
Det mener netværkskoordinator Birthe Munck Fairwood fra Tværkulturelt Center.
– Verden rykker stadig nærmere. Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik har godt 10 pct. af den danske befolkning rødder i et andet land. Tilsammen kommer vi fra over 180 forskellige nationer med et kalejdoskop af sprog, traditioner og tilgange til menneskelivet, skriver hun i en leder i Nyt på Tværs.
Og nydanskerne er kommet for at blive. Derfor skal vi turde tale med dem og bygge tillid. Fordomme trives nemlig på afstand.
– Når vi mødes i øjenhøjde, får vi øje på nuancerne og begynder at genkende os selv i den anden. Vi må aldrig tillade, at næsten mister sit ansigt, mener Birthe Munck Fairwood, der kalder den flerkulturelle virkelighed for ”en fantastisk gave” og ”en kolossal” udfordring for kirken.