Silas’ historie levendegjort

Bogen om Silas er et glimrende eksempel på Francine Rivers’ indlevende skrivestil, som går igen i alle hendes bøger. En skrivestil som får læseren til at slappe af og forsvinde i hendes univers.
Hendes rolige og intelligente tempo fører os ind i en historie om Silas, manden som nedfældede Paulus’ og fiskeren Peters ord. Med stor respekt fortæller hun historien om Silas’ rejse i følgeskab med Paulus.
Historien tager sin start, da Silas kommer til Puteoli. Efter Paulus’ og Peters død bliver han i Puteoli modtaget af en mand ved navn Epainetos. Menigheden i byen opfordrer Silas til at nedskrive sine erindringer om hans og Paulus’ rejser rundt i landet, og således føres læseren gennem op- og nedture ved at leve et dedikeret liv til Gud, hvor budskabet om Jesu død og opstandelse er i centrum.
Paulus og Silas bliver gang på gang stillet over for svære valg og udfordringer, og det er beundringsværdigt at se, hvordan hænderne bliver foldet og bønner formet i tillid til Guds vejledning. Og det betaler sig, for Gud svarer og fører dem gennem landet med verdens bedste budskab. Tusindvis af mennesker lytter til det, de siger, og mange bliver omvendt, men lige så mange ser sig sure på dem og ønsker dem langt væk. På trods af vreden omkring Paulus’ meget direkte tale finder de altid en måde at fortælle om Gud, selv når det ser sort ud.
Det er rigtig interessant at få historien om Paulus og Silas fortalt på en billedlig og levende måde. Apostlenes Gerninger og nogle af Paulus’ breve får følelser og liv i Francine Rivers’ udgave. Det er ikke en spændingsroman, der efterlader dig med nedbidte negle, men det er en unik fortælling, fortalt med præcision og ynde. Den viser os en iver og kærlighed, som vi kan lære noget af, og hvis du har lyst til at dykke ned i universet og se lidt af Guds virke blandt mennesker, skal du få fat i denne bog. Du vil aldrig glemme Silas igen.
Anmeldt af Sara Bech

Francine Rivers: Silas
224 sider • 199,95 kr. • Lohse