God fortsættelse

Bind 2 af Miller-brødrenes Kodebærer-trilogi – ”Hunter Brown og og den fortærende ild” – anbefales til alle, der er bare lidt interesseret i fantasy-genren.Endelig kom bind 2 i trilogien om Hunter Brown og kodebærerne.
Som i første bind er efterfølgeren også gennemført fantasy i allegorisk form, hvor man genkender træk fra de store foregangsmænd som C.S.Lewis, J.J.R. Tolkien og måske en enkelt scene fra Dantes Guddommelige Komedie. Action fra første side kendetegnede første bind, mens vi her venter de første 100 sider, inden der rigtig kommer fart over feltet. Det gør dog ikke så meget, når man har læst første bind, giver denne optakt – eller dette mellemspil om man vil – bogen desto mere troværdighed i forhold til det kristenliv, som den gerne vil skildre.

Mere på spil

Hunter Brown længes tilbage til landet bag Slørets verden (vores verden) kaldet Solandria. Efter sit første dramatiske ophold i landet, hvor han blev kodebærer og reddet af Forfatteren gennem dennes søns stedfortrædende død, kan han nærmest ikke vente med at komme tilbage. Han føler sig alene uden nogen at dele sine oplevelser med og oppe imod en verden, der bryder med kodebærernes helt grundlæggende læresætning ”Intet opstår af intet”. Han begynder at undre sig over, hvad der er blevet af forfatteren, og skolepsykologen vil gerne have ham til at forstå, at alt det, han har oplevet i Solandria, er ”alternativ visualisering”… Men alt dette er bare optakten til selve eventyret, som pludselig er over ham og leder ham ud på en lang og oplevelsesrig rejse.

Optændt af en hellig ild

Det allegoriske, som især C. S. Lewis’ historier er kendt for, får i Miller-brødrenes kodebærer-bøger et nutidigt udtryk. Hunter Brown oplever i denne omgang, hvad det vil sige at være kaldet og ledt af en fortærende ild. Det flertydige i allegorien er ikke til at tage fejl af. Man kan lade sig føre eller forføre af en passion, vision, ideologi, religion eller af Helligånden, men det er en konsekvens af, hvor ilden kommer fra. Den tydelige parallel til disciplenes situation umiddelbart efter Jesu korsfæstelse og opstandelse levendegøres i en fantastisk historie, som påny sætter billeder og følelser på den virkelighed, som de må ha’ oplevet. Det er samtidig en historie om det at være kristen i modgang, i tvivl, under lidelse og i den triumf, som dødens besejrer har vundet.

En spændende bog

En rigtig serie slutter altid med oplægget til det næste afsnit; Hunter Brown og den fortærende ild er ingen undtagelse. Man læser med spænding og sluger det ene kapitel efter det andet, indtil man ved vejs ende tænker: hvorfor skal jeg vente til 2012 på det næste bind. Endnu engang en bog, jeg må anbefale for alle drenge og piger, som interesserer sig bare lidt for genren.

Miller Brothers:
Hunter Brown og den fortærende ild
– Kodebærerne 2
390 sider • 199,95 kr.
ProRex