Koldingpræster vier kun én gang

I Kristkirken i Kolding er der tre præster ansat, men ingen vil vie fraskilte.Jydske Vestkysten var blot et af flere medier, som sidste uge bragte historien om de tre præster, som ikke vil vie fraskilte.

Forsiden Jydske Vestkysten Kolding den 11. august.

I lederen anklager avisen menighedsrådet for at være udemokratisk i sin manglende hensyntagen til kommunens liberale mindretal og henviser til Biskop Niels Henrik Arendts henstilling om at give plads til anderledes tænkende.
Menighedsrådets formand Karen Larsen forklarer beslutningen om at ansætte Per Damgaard Pedersen til Jydske Vestkysten:
– Han gjorde det bedste indtryk, både personligt og fra prædikestolen, forklarer hun og pointerer samtidig, at det er let at bestille en præst udefra, hvis man som sognebarn ønsker at blive gengift i kirken.
Niels Henrik Arendt anerkender, at det er en dygtig præst, sognet får, og slutter:
– Så må vi løse de problemer, der er forbundet med, at præsterne på nogle punkter er lidt ensidige.