Succes gentages i Gellerup

Med udgangspunkt i sidste års succes inviteres der igen i år til godhedsdag i Gellerup.Den 17. september fra morgen til aften vil mere end 150 mennesker hjælpe til i Gellerup og Tovshøj i Aarhus.

Mathilde Madsen fortæller, at Godhedsdag ikke ønsker at være selvgod.

Sådan ser det i hvert fald ud, hvis det går, som styregruppen håber. Mathilde Madsen, som er medlem af styregruppen for godhedsdag, fortæller:
– Sidste år var vi 130 mennesker, og jeg synes selv, det var en fed oplevelse både at få lov til at hjælpe og at arbejde sammen med nogle nye mennesker, som jeg kunne lære at kende, forklarer Mathilde. Hun understreger, at det er vigtigt for gruppen, at de ikke tror, at de er de gode, som skal redde hele verden.
– Vi har talt meget om, hvordan vi kan undgå, at det kommer til at lyde, som om vi synes, det er nogle klienter, vi skal hjælpe. Vi sender en seddel ud til at beboere i området, hvor de kan skrive sig op til praktisk arbejde, men hvor de også kan melde sig til, hvis de selv har overskud til at hjælpe, forklarer hun.
– Samtidig hedder det jo godhedsdag, fordi idéen er opstået i kristen kontekst, og vi ønsker at gøre noget godt for vores næste, uanset hvem vores næste er, fortæller Mathilde og understreger, at man ikke behøver at være kristen for at hjælpe til.
Arrangørerne bag Godhedsdag er Christianskirken og Valgmenigheden i Aarhus, men IMU og YFC bakker også op, og der bliver arbejdet tæt sammen med Brabrand Boligforening, som var begejstrede for sidste års premiere på idéen.

Arbejde nok

– Ud over at hjælpe private med forskellige opgaver, er der også mulighed for at hjælpe boligforeningerne med udendørs opgaver som maler- og havearbejde, fortæller Mathilde og lover, at der nok skal være arbejde at gøre, uanset hvor mange der dukker op.
Dagen afsluttes med fælles gratis grillfest.