LM-general blev overbevist

Generalsekretær i Luthersk Mission Jens Ole Christensen blev på bibelcamping på Haderslev Næs bevidst om værdien i at holde bibelcamping.
– Da jeg blev generalsekretær i 2005, tænkte jeg, at jeg måske skulle være med til at lægge bibelcamping i graven som arbejdsform. Den havde måske haft sin tid.

Jens Ole Christensen har været generalsekretær i Luthersk Mission siden 2005.

Sådan skriver generalsekretær i Luthersk Mission (LM) på sin blog. Han forklarer:
– Når jeg tænker tilbage på den tid, tænker jeg, at min pessimistiske holdning primært skyldtes uvidenhed, og at bibelcamping ikke tiltrak mig så meget. Jeg tror måske heller ikke, at de enkelte uger var helt så målrettede, som de er i dag.

700 unge

Jens Ole Christensen var en af talerne på årets ung uge på Haderslev Næs, hvor han prædikede om Jesus. Her blev han konfronteret med bibelcampings styrke.
– Der var jo mange mennesker. 700 unge er jo mange, lægger han ud.
På bloggen konstaterede han, at ”vi når uden for reservatet med dette arrangement”.
– Jeg mente, at vi når mennesker, som ikke normalt er tilhørere i vores miljø. Både kristne fra andre kristne sammenhænge, men også nogle, som ikke har kristen baggrund, og som er inviteret med af deres venner. Det fortalte andre mig, som havde mere overblik over de faktiske deltagere. Det, synes jeg jo, er endnu større, end at der kommer 700 unge. Reservatet var i øvrigt lidt selvironisk ment. Nogle gange kan udenforstående – og måske også vi selv – have en oplevelse af, at vi oftest bare stabiliserer reservatet.

Begravelse udsat

Jens Ole Christensen har nu udsat ”begravelsen” af bibelcampingen.
– Det er svært at spå om fremtiden, men jeg tror i hvert fald, at denne form kan holde i nogle år – og måske kan den også videreudvikles. Ellers må vi fortsat være klar til at gøre noget ved formen. Så længe indholdet er det samme, vil vi næsten gøre hvad som helst, forklarer han og uddyber årsagerne til bibelcampingens succes.
– Jeg tror både, det skyldes, at campingliv i det hele taget er blevet mere populært som ferieform. Og så er bibelcampingerne over en årrække blevet meget mere målrettede, så ugerne er delt op i klassisk bibelcamping, familieuger og uger for unge. Samtidig oplever vi, at lejre ikke er helt så populære, måske fordi camping er lidt mere fri i sin form end lejr.
Til sidst prøver han at skue helt ud i horisonten:
– Jeg ved ikke, hvad der skulle overtage for bibelcamping en dag. Men det måtte gerne være ligesom skovdrift, at når man fælder de store træer, er der allerede nogle nye godt på vej. Jeg ved ikke, hvad der ligger i det skjulte, men jeg håber, at dialog og gruppesamtaler kommer til at fylde mere i fremtidens LM.