Danske kirker samler ind til forfulgte irakiske kristne

Dansk Missionsråds efterårskollekt den 9. oktober 2011 støtter i år de forfulgte kristne i Irak, som Dansk Europamission hjælper. Gaven indsamles i fri- og folkekirker.

I august 2011 blev endnu en kirke i Irak bombet. (Foto: Ankawa)

De kristne i Irak er ved at blive fordrevet fra deres eget land. Det skønnes, at mens der i begyndelsen af 1990’erne var mere end 1 million kristne, er dette tal i dag mindre end en halv million. Mange er flygtet, mens andre er blevet dræbt i deres kirker og hjem.
På kollektdagen den 9. oktober kan danske kirker række en hjælpende hånd til de forfulgte irakiske kristne. De kristne irakiske flygtninge får madforsyninger, varme tæpper, varmeovne, petroleum og opmuntrende kristen litteratur, som de så desperat har brug for.
Halvdelen af kollekten går til Dansk Europamissions arbejde for irakiske kristne, der er flygtet til det nordlige Irak eller nabolande, mens den anden halvdel støtter missionsselskabernes arbejde i Asien og Afrika.