Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens. Obs! Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.

Stem på Tove Videbæk

Redaktøren på Udfordingen har på forsiden af avisen uge 35 flg. udsagn om den konsevative kandidat Tove Videbæk: Det bliver sværere for Tove Videbæk at blive valgt!
Jeg er helt enig, men mener, der mangler en ret så væsentlig tilføjelse! Nemlig den, at så meget større bliver ansvaret for os, der ønsker at se Tove Videbæk på Tinge igen.
Som mangårigt medlem af Det Konservative Folkeparti har jeg alle årene siden Helge Adam Møller blev valgt været begejstret for hans indsats. At han nu trods alder og en nylig overstået sygdom igen stiller op og vil tage en tørn taler til gunst for H. A. Møllers ansvar overfor vort demokrati.
Jeg anser H. A. Møllers Kandidatur som en hjælp for Tove Videbæk.
Vi, og det er mange ud over hele Storkredsen, der ønsker Tove Videbæk valgt, må derfor sørge for at få alle hen at stemme. Er vi sofavælgere på valgdagen eller glemmer at stemme personligt påtager vi os et stort medansvar for, at det ikke lykkes.
Derfor: Mød op på Valgdagen – Stem personligt.
Er du bortrejst, så kan du brevstemme ved at henvende dig i Borgerservice allerede nu.
Er du i tvivl om, hvordan du stemmer personligt, så spørg en af de mange tilforordnede i valglokalet. De har pligt til at være behjælpelige.
Ernst Hansen
Remiseparken 16, 2. th.
7330 Brande

Valget er dit – også hvis HAN ringede på

Dørklokken ringer. Udenfor står i denne valgkamptid måske en politiker, der vil forsøge at sælge dig sit og sit partis politiske budskab. Før dette besøg har din dørklokke måske også ringet, når et par fra Jehovas Vidner forsøger at sælge dig deres religiøse budskab. Men hvad nu, hvis det var evangeliernes Jesus, der ringede på og for anden gang ville forsøge at sælge dig evangeliets budskab? Hvordan ville du personligt, det jødiske Israel, hele den globale kristenhed, alle andre religioner og ateisterne reagere? For min far sagde ofte, at hvis evangeliernes Jesus kom til den kristne kirke, så ville han ikke være velkommen?
Se, det spørgsmål har den amerikanske professor Paul L. Maier taget under behandling i sin utroligt spændende roman: ”Som en tyv om natten”, udgivet på Lohses Forlag. Her fortæller han, hvordan Gud i sin Himmel egentligt for længe siden havde besluttet, at Jesus skulle være kommet igen i den lovede Genkomst. Men Gud må erkende, at afkristningen især i de gamle kristne lande er i vækst, så der bliver færre og færre at frelse. Noget må der gøres, så Gud beslutter igen ved en mellemkomst at sende Jesus herned i et sidste forsøg på at omvende de lidettroende under navnet Joshua Ben-Yosef: samme fødested, opvækst, forkyndelse, menneskesyn osv. osv.
Samtidig gæsteforelæser en amerikansk professor, der er optaget af kampen med meninger og myter om de sidste tider, på Hebrew University i Israel.
Meget snart handler bogen derfor om kampen mellem disse to hovedpersoner: Joshua Ben-Yosef/Jesus fra Nazareth og denne skeptiske professor.
Bogen har selvfølgelig en meget overraskende, men forventelig slutning, som jeg ikke vil afsløre.
Men tilbage står i disse valgkamptider spørgsmålet.: ”Hvad nu, hvis….?”
Kurt Ravnkilde
Gyvlvej 11
5250 Odene SV

Baggrunden for valgvideo

En valgvideo, der er lagt på nettet af en af DFs folketingskandidater, viser en ældre dame, der bliver overfaldet af en indvandrer. Imens fortæller folketingskandidaten, at ”de der kriminelle indvandrere de skal bare ud. Ryd op i ghettoen…”
Filmen har fået flere til at reagere. En skriver for eksempel: ”Ualmindeligt ubehagelig valgvideo fra DF-kandidat. Må fremkalde spørgsmål til Pia K.”
Det var også ualmindelig ubehageligt for den 90-årige kvinde på Louisevej i Brabrand, der en aften for nylig blev overfaldet i sit hjem af to drenge af anden etnisk herkomst. Drengene bankede på døren under påskud af, at de samlede penge ind til de sultende afrikanere. Drengene stormede ind i lejligheden og væltede kvinden omkuld. Den ene dreng holdt kvinden for munden og sparkede til hende, mens den anden gennemsøgte lejligheden.
Et så groft og brutalt overfald må først og fremmest fremkalde spørgsmål til politikere med indvandrerbaggrund.
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Aarhus C