Følg i fodsporene på Ansgar

Lørdag den 3. september åbner en rute tværs over Sønderjylland til minde om munken Ansgar og kristningen af Danmark.
Nysgerrige har nu muligheden for at enten cykle, vandre på udvalgte områder eller køre i bus på en ny kulturhistorisk rute fra Immervad Bro i Haderslev til Ribe Domkirke. Ruten bliver kaldt ”I Ansgars fodspor” opkaldt efter munken og missionæren Ansgar, der bragte kristendommen til Danmark.
I formiddagstimerne vil der være en indvielsesceremoni ved Immervad Bro, hvor formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune Asta Freund byder velkommen. Første stop på ruten er i Bevtoft med mulighed for køb af forfriskninger. Næste stop er ved Højrup Kirke i Arnum. Dagen slutter i Ribe, hvor alle samles på plænen foran Ribe Domkirke. Her fortæller biskoppen over Ribe stift om Ansgar og den tidlige kristendom i Danmark.
Susan