Lægger sine bøger gratis ud på nettet

Forfatteren Thomas Teglgaard vil lægge flere af sine bøger ud som e-bøger, så man kan downloade dem til mobiltelefonen, iPad’en eller computeren. E-bøgerne bliver meget billige, og nogle endda gratis, fortæller han.
– Dog ønsker jeg ikke at bremse mit i øvrigt udmærkede forlags salg. De bøger, som for længst er udsolgt, er der ikke noget problem med. Fx lægger jeg Gyldendal-romanen ”Al den ondskab” ud; den kommer til at koste en tyver.
Teglgaard er derimod i tvivl om, hvad han skal gøre med fx andagtsbogen IB, romanen Uddrift eller Konfirmandbogen, som Lohse har udgivet, og som stadig er i salg. Selv om han selv har rettighederne, skal forlaget gerne tjene de investerede penge hjem.
– Omvendt er jeg et utålmodigt menneske, og e-bogsmarkedet eksploderer lige nu. Og jeg vil være med.”
Teglgaard håber med sin TT-hjemmeside at få nye læsere:
– Jeg tror, at de fleste vil betale for en e-bog, hvis den er billig – og jeg tror, at e-bøger faciliterer mersalg af p-bøger på den lange bane, siger Thomas Teglgaard.
Henri.