Ny trend

Der er en splinterny trend på vej – har du hørt om den? Den skulle kunne gøre en kæmpe forskel i dit daglige liv…
Hvis du ikke allerede er nysgerrig, kan jeg måske hjælpe det lidt på vej. Trenden har med wellness at gøre og har fantastiske effekter. Du kan blive et gladere og mere harmonisk menneske. Det vil styrke familiens relationer og også relationer til de nærmeste venner. Det har en særlig evne til at modvirke stress. Og sidst men ikke mindst: Trenden kan give dig mulighed for at investere ekstra i dit forhold til Gud.
Uden yderlige forsinkelse vil jeg afsløre den spritnye og oldgamle trend: Hold hviledagen hellig. Det er bare mig, der har udråbt den til ny trend. Men jeg tror virkelig, at det kunne gøre noget godt for os alle at leve efter det ord. (Os alle har i høj grad MIG SELV inkluderet i dette tilfælde.)

Under reformationen gennemgik Luther De Ti Bud og undersøgte, hvilke af dem, der blev gentaget i Det Nye Testamente. Det betød, at budet om ikke at lave afbildninger af Gud ikke blev nævnt i hans katekismus. Selvom budet om sabatten ikke var direkte nævnt af Jesus, tog Luther det alligevel med, fordi han troede, at det ville være godt for mennesket.
Det havde han jo nok ret i. Men jeg tror ikke, der er særlig mange kristne, som lever efter det i dag. Jo, tempoet er nok lidt lavere om søndagen. Men for mange er det nok også den dag, hvor man lige får vasket tøjet, tjekket arbejdemail før mandag morgen, lavet de sidste lektier og meget andet. Jeg tror godt, vi kan tjene Gud en travl søndag, men jeg tror, vi kommer til at mangle noget i vores liv, hvis vi aldrig stopper helt op.

Men det kræver målrettet planlægning at sørge for, at der er nogle dage, hvor der er tid til hygge og afslapning uden dårlig samvittighed. Og det har jeg bare ikke altid overskud til at få planlagt i en af mine andre travle dage. Men hvor ville jeg gerne, for hvor kan jeg mærke, at det ville være godt for mig.
Og måske skulle jeg ligefrem holde mediefri den dag, når jeg nu var igang. Hvis jeg altså kan finde ud af det.