SELAH SIGER TAK FOR NU

Efter bare tre år på den musikalske scene nedlægger det kristne metalband Selah sig selv.Efter knap tre år på banen har det midtjyske metalband Selah valgt at kaste håndklædet i ringen!

Fra venstre er det: Niels Christian Askholm, Asbjørn Brokhøj, Ebbe Ryberg, Christian Jensen og Benjamin Kousholt.

Opbruddet skyldes praktiske foranstaltninger og er en enig og anerkendt beslutning blandt bandets medlemmer.
– Det er selvfølgelig med vemod, vi må sige farvel til noget, som har fyldt så meget i vores hverdag, fortæller Niels Christian Askholm, trommeslager i Selah, på bandets vegne.
– Men alting har sin tid, og vi spredes nu rundt omkring på hele kloden det næste års tid, det virker nu som et godt tidspunkt at takke af på.
Musikken bliver dog ikke lagt på hylden af de metalglade gutter. Flere af medlemmerne har endog planer om at starte et nyt projekt, når tiden er til det.

Projektet Selah tog sin begyndelse, da de fem daværende efterskoleelever var på den kristne metalfestival ”Green light district”.
– Vi ville gerne komme ud med et godt budskab ved at gøre noget, vi godt kunne lide, forklarer Niels, som sammen med sine venner Asbjørn Brockhøj, Benjamin Kousholt, Christian Jensen og Ebbe Ryberg skabte metal-/hård rock-bandet Selah.
Selah har igennem sin tid opnået store ting: menneskeligt, åndeligt, musikalsk og professionelt. Efter sin debutkoncert og udgivelsen af EP’en, gik der ikke lang tid, før bandet spillede en masse koncerter i både ind- og udland. Foruden en perlerække af gode danske koncerter fik bandet lov at spille koncerter og optræde på festivaler i Sverige, Wales og England samt Tyskland, som bandet fik en speciel tilknytning til.
– Vi har både spillet kristne koncerter, men også spillet sammen med verdslige bands, fortæller Niels og forklarer, at metal-verdenen er åben over for kristen musik, så længe den ikke bliver fordømmende.
– Vores musik er ikke lovsangsmusik, og budskabet er ikke lige så tydeligt. Det er heller ikke skjult, men mere indirekte, som Hymns of Ninevehs, forklarer Niels og fortæller, at bandet også lægger stor vægt på at vise deres tro ved at være venlige og hjælpsomme, når de skal spille koncerter.
Deres rejse med bandet har også været en åndelig rejse for dem.
– Det har påvirket os alle i en postiv retning. Vi har både udviklet os musikalsk og åndeligt. Når vi har været sammen til øvelse, har vi både bedt sammen, men også talt om, hvad der skete i vores liv. Fået kortene på bordet, så på en måde har vi været hinandens vogtere.

I forbindelse med afslutningen af projektet har bandet indspillet to nye numre, der kommer ud som gratis download i løbet af efteråret. Ligeledes inviterer Selah alle til gratis afslutningskoncert i Bygningen i Vejle lørdag aften den 10. september

– Vi nyder den sidste tid sammen som band og ser hen imod en lys fremtid med masser af udfordringer og masser af musik! Vi håber på, folk endnu engang vil troppe op til vores nu sidste koncert! Det bliver en uforglemmelig begivenhed for os, og vi vil derfor også forsøge at gøre det til en uforglemmelig oplevelse for jer, fortæller Niels.
– Vores venner i Magtesløs og Unseen Faith vil spille, der vil være indslag og sjove tourclips, som aldrig har været vist før, samt masser af hygge!

Bandet skriver en afskedsalut:
– Vi er taknemmelige over den tid, vi har haft sammen, og vi ønsker at sige tak til alle, som har hjulpet os lige fra starten og til nu! En kæmpestor tak til Gud, som med sin store velsignelse har gjort det hele muligt!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selah har også lært andre landes kristne kultur at kende på deres mange tournéer i udlandet.

Efter koncerten den 10. september 2011 vil bandet Selah officielt ikke længere eksistere.