NewsBoys født påny

Born Again // Miracles Edition er mit første bekendtskab med et helt album med NewsBoys. Og må sige, jeg er blevet positivt overrasket. Jeg frygtede lidt, at det var for poppet og fladt til mig.
Min første gennemlytning foregik, mens jeg svingede en klud og en støvsuger, og den sad lige i skabet. Musikken er energisk, glad og godt komponeret. Teksterne er radikale og opmuntrende. Jeg fik associationer til de gode DC Talk dage, med Jesus Freak og In the Light. Da jeg så undersøgte NewsBoys på Wiki, så kunne jeg se, at Michael Tait, som var en del af DC Talk, er blevet forsanger i NewsBoys. Så Born Again er måske et meget passede navn til denne cd, når bandet har skiftet et så væsentligt element ud som forsangeren.
Born again lukker et ”hul” i min kristne musiksamling. Det bliver helt klart et af mine rengørings- og bil-album. Musik der gør dig glad, og simple tekster, der peger på Jesus og det kristne liv.

Albummet har 20 numre, hvoraf de fire er remix af andre numre på albummet. Til tider minder remix-numre til forveksling om orginaludgaven, det kan man ikke sige om de fire remix. Jeg synes, det er et friskt pust, men der er også gemt en lille ”techno”-elsker i mig. Desuden nyder jeg, når musikken ikke altid lyder, som det plejer, og det gør det bestemt ikke. Specielt remixet af Miracles synes jeg er fedt, og den skal tilføjes på min ”løbeplaylist”.

Jeg har svært ved at sammenligne albummet med tidligere udgivelser fra NewsBoys, da jeg ikke kender dem så godt, men jeg synes, dette album lykkes. Det er ikke for ensformigt, og de kommer ud til deres publikum. Man får lyst til at synge med. Cd’en bringer også et dejligt ”genhør” med en gamle dc talk-klassiker, ”Jesus Freak”, og ”Migthy to save” fra Hillsongs.
Alt ialt en god og gennemarbejdet cd, hvor man får noget for pengene, både i forhold til antal numre og kvalitet. Nogle vil sikkert ikke bryde sig om de sidste remix-numre, men man er fri til at lade dem ligge.
Hvis du er til kristen pop/rock, så er dette bestemt en cd, du skal tage i betragtning.
Karsten