Palæstina vil være ’juden-rein’

Israel stemples som apartheid-stat, men det forekommer, at det er palæstinenserne, der er det.I tilslutning til amerikansk-ledede internationale bestræbelser på i sidste øjeblik at forhindre, at den palæstinensiske ledelse vil forelægge FN et forslag om oprettelse af en palæstinensisk stat, er stemningen blevet yderligere ophedet ved en udtalelse af PLO’s ambassadør.
Ambassadør Maen Areikat udtalte, at en sådan stat skal være fri for jøder – det, nazisterne betegnede som ”judenrein”.
Areikat har udtalt dette til en amerikansk avis, da han blev adspurgt om minoriteters rettigheder i en fremtidig palæstinensisk stat.
– Efter erfaringerne med de sidste 44 års militære besættelse og konflikten og gnidningerne tror jeg, at det er i de to folks bedste interesser at blive adskilt, sagde han.
En amerikansk diplomat, Elliott Abrams – tidligere højtstående medlem af ”USAs nationale Sikkerhedsråd” – kommenterede udtalelsen med, at den er ”en foragtelig form for antisemitisme, der minder om nazistiske slogans”.
Areikats udtalelse vakte opstandelse hos amerikansk-jødiske ledere.
– I henhold til denne udtalelse, sagde Abrams, vil Palæstina blive den første stat, som officielt vil udstede forbud mod jøder eller nogen af en anden tro siden Nazi-Tyskland, der ønskede dets land renset for jøder.
Den israelske minister for diplomati og diaspora-anliggender, Yuli Edelstein, har følgende kommentar til Areikat udtalelse:
– Efter en vedblivende deligitimerings-kampagne, der prøver at stemple Israel som en apartheid-stat, forekommer det, at det er palæstinenserne, som går ind for apartheid.
Den palæstinensiske minister for religiøse anliggender, Mahmouid al-Habash, affærdigede imidlertid Areikats udtalelse ved at sige, at ”den palæstinensiske stat vil byde velkommen til medlemmer af enhver tro – at alle medieforsøg på at manipulere anti-jødiske udtalelser er politisk motiverede.
– Den palæstinensiske Myndighed (PA) og dens ambassadør i Washington har et klart standpunkt i dette anliggende, sagde han.