TV-leder er bekymret for kristne i Mellemøsten

Terry Ascott, som er direktør for tv-stationen SAT-7, besøger København den 9. september.
Ved et foredrag vil han fortælle om den politiske situation i Mellemøsten og de kristnes vilkår.Direktøren for den mellemøstlige tv-station SAT-7, Terry Ascott, er bekymret for de kristne mindretal i regionen. Opstande og krav om demokrati fører ikke nødvendigvis til større frihed for kristne.

TV-leder Terry Ascott.

Stifteren og lederen af satellit-tv-stationen SAT-7, Terry Ascott, besøger København den 9. september. Her holder han et foredrag om den politiske situation i Mellemøsten, og hvilken rolle SAT-7 spiller. Det forventes, at han vil benytte anledningen til at udtrykke sin bekymring over situationen for det kristne mindretal i Mellemøsten, hvor han har boet og arbejdet i mere end 30 år.
– Vi hører og taler om demokrati i det arabiske forår, men demokrati er mere end retten til flere partier og til at stemme. Rigtigt demokrati kan kun trives i et samfund, som har en grundlæggende respekt for den personlige frihed og mindretallets rettigheder. Min frygt er, at mennesker, der tilhører en anden trosretning end flertallet, bliver ofre, hvis flertallet vælger et religiøst ledet styre, siger Terry Ascott.

Den arabiske vinter

TV-stationen SAT-7 kan være med til at sikre friheden for kristne.

Terry Ascott underbygger sin bekymring ved at henvise til en undersøgelse fra 2010 fra en række arabiske lande. Den siger bl.a., at 80 procent af muslimerne i Egypten støtter dødsstraf for mennesker, som forlader den islamiske tro.
Terry Ascott har også for nylig hørt, hvordan kirkeledere fra Mellemøsten ved et møde udtrykte bekymring over forfølgelser af bl.a. kristne mindretal i befolkningen. Han siger:
– De talte ikke om det arabiske forår, men om den arabiske vinter. De frygter det værste og oplever ikke, at det er blevet nemmere at være kristen. SAT-7 er vores mulighed for at fremme sandt demokrati og være talerør for kristne.

Frihed til kristne

Mission Afrika er vært for SAT-7’s europæiske partnerskabskonference i København.
– SAT-7 spiller en vigtig rolle ind i det, der sker i Mellemøsten lige nu. Midt i opbruddet kan de være med til at sikre friheden til at være kristen. Vi vil gerne støtte op om den frihed, og vi gør det bedst gennem SAT-7, siger Kristian R. Skovmose, der er generelsekretær i Mission Afrika.