Kristne kæmper for jødernes ret til landet Israel

European Coalition for Israel var medvirkende til, at FN-godkendelsen af en ny palæstinensisk stat udenom forhandlinger med Israel blev udsat.Når FN-resolutionen om en palæstinensisk stat blev udsat i et år, skyldes det ikke mindst en kristen lobby-gruppe i EU, som forsøger at skabe forståelse for Israels ret til at eksistere.

Thomas Sandell arbejder for forståelse for Israel og jøderne i EU. Han besøgte i 2010 Danmark, hvor han talte for, at kristne tilgav tyskernes deres krigsforbrydelser og begyndte at velsigne dem.

Thomas Sandell fra European Coalition for Israel fortæller, at organisationen har været involveret i forbindelse med forhandlingerne i FN.
Efter et års forberedelse overrakte Sandell på ECIs vegne personligt oplysninger til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Oplysningerne handlede især om, at Israel faktisk har et folkeretsligt krav på det landområde, som staten Israel ligger på. Bl.a. den glemte San Remo resolution, hvor de allierede magthavere efter 1. verdenskrig i 1920 besluttede at indføre Balfour-erklæringen i international lov.

Palæstina-stat udsat

Det palæstinensiske selvstyre har indgivet en ansøgning til FN om at blive anerkendt som en selvstændig stat.
Et flertal i FN er villig til at anerkende en palæstinensisk stat. Flertallet skyldes imidlertid, at store lande med over 50 stater som USA kun har én stemme i FNs generalforsamling. Derfor ligger den egentlige magt i Sikkerhedsrådet, hvor stormagterne sidder. Og her har USA forhindret, at en palæstinensisk stat anerkendes hen over hovedet på Israel – hvori den palæstinensiske stat skulle ligge.
Afgørelsen er nu udskudt indtil december 2012 af den såkaldte Kvartet (USA, EU, Rusland og FN), hvilket giver mulighed for, at der bliver begyndt forhandlinger inden for en måned med Israel om, hvordan problemet kan løses.
Fx er der lagt op til, at Jerusalem skal være hovedstad for den palæstinensiske stat.
I dag er Jerusalem Israels hovedstad, og jøderne vil aldrig afgive Jerusalem igen, efter at de i næsten 2.000 år har levet i landflygtighed. Modsat giver palæstinenserne i Hamas i Gaza udtryk for, at de ønsker et ”jøderent” Palæstina, og deres mål er fortsat at indtage hele det nuværende Israel.
Til trods for de racistiske holdninger ønsker en del lande inden for EU også at anerkende en ny stat inden for Israels grænser – hen over hovedet på Israels regering. Bl.a. Danmarks nye regering.

Tilfreds og på vagt

ECI directør Tomas Sandell er tilfreds med udskydelsen.
– Vores materiale har været præsenteret i parlamenterne i Haag, Brussel, Berlin, Rom og London, samt til regeringer i bl.a. Afrika. Senest har vi brugt to uger ved FN i New York. Vi har haft mulighed for at tale både med medlemslandenes delegerede og pressen. Materialet er personligt overgivet 16 prominente europæiske ledere.
Ud over et brev og baggrundsmateriale har vi givet dem en film ”Give Peace a Chance”, som på 15 min. fortæller om Israels folkeretslige grundlag. Programmet er oversat til 10 sprog. Det er blevet set af over 38.000, foruden langt større tv-publikum rundt i verden. Det indeholder også en appel fra Finland, Tyskland og Italien.
– Det ville være pralende at tage æren for udfaldet, men vi har i hvert fald arbejdet hårdt, fastslår Thomas Sandell, der også mødte Nobelpristager Elie Wiesel, der opfordrede Europa til at huske fortiden.
Thomas Sandell og ECI vil fortsætte oplysnings-kampagnen om Israels lovlige ret til landet.
Mere information på:
www.givepeaceachance.inf