Pinsekirken fylder 100

Stor festlighed i Kirken i Kulturcenteret i weekenden i anledning af 100 års jubilæum.Landets ældste pinsekirke fylder 100 år. Og det jubilæum kommer ikke til at gå sporløst forbi.

Pinsekirken på Drejervej fejrer 100 års jubilæum i hele oktober måned.

Fra begyndelsen af 1900-tallet begyndte vækkelsen fra Azuza Street, som begyndte den internationale pinsebevægelse, at nå til Danmark. I 1908 blev en mindre menighed, Filadelfia, startet i Danmark, men den fortsatte kun i et par årtier. Først med Eben Ezer i Lyngby fik pinsekirken en varig begyndelse i 1911. En begyndelse, som den 12. oktober i år gav anledning til fejring af 100-års jubilæet.

Kæmpe festdag

I Danmarks største pinsekirke – Kirken i Kulturcenteret – i København har hele oktober måned været præget af festligholdelsen. Men sidste søndag i oktober kulminerer festen.
Pinsekirkeledere fra hele landet er inviteret med til fest, når Kirken i Kulturcentret den 30. oktober slår dørene op til en dag med både festgudstjeneste, jubilæumsfrokost og forskellige workshops. Dagen slutter med kage og en bønnekoncert.
Ved festgudstjeneste taler leder af Frikirkenet Tonny Jakobsen. Til workshop er der både mulighed for at følge den danske pinsekirke-historie, se det internationale perspektiv, eller spejle sig i den skandinaviske pinsekirke.

5000 medlemmer

Pinsekirken i Danmark er i dag vokset fra den spæde begyndelse og har omkring 5000 medlemmer fordelt på 50 menigheder.
Pinsekirken er godkendt som kirkesamfund i Danmark og sluttet sammen ved tilslutning til den fælles troserklæring for bevægelsen, samt ved skriftlig anerkendelse fra tre andre pinsemenigheder.
Desuden har kirken, som en af de første karismatiske frikirkesamfund i Danmark været med til at bane vejen for mange andre frikirkelige bevægelser, der er kommet til siden.

Jubilæumsbog

Ud over at fejre fødselsdag i hele oktober udgiver tidligere præst i pinsekirken på Drejervej Lars Due-Christensen jubilæumsbogen: ”LIV – en frikirke gennem 100 år”, hvor kirkens og bevægelsens historie på godt og ondt bliver genfortalt og fejret.