Raketregn mod Syd-Israel fra Gaza – en 56-årig mand dræbt

Beskydningen af det sydlige Israel fra Gaza-striben blev genoptaget i løbet af lørdagen og blev til en regn af raketter, som krævede et menneskeliv – en 56-årig mand i Ashkelon – mens flere blev sårede, og andre måtte behandles for chok.Israelske fly har udført repressalietogter mod mål i Gaza, hvorfra det rapporteres at ni mænd fra terroristgruppen “Islamisk Jihad” blev dræbt ved det israelske angreb, mens de forberedte en øget raketbeskydning.

Ved egyptisk mellemkomst er der opnået en våbenhvile, der skulle træde i kraft søndag morgen kl. 6, men beskydningen fortsatte, og mindst 11 raketter og mortergranater blev afskudt efter våbenhvilens ikrafttræden.

– Vi forventer en optrapning i de næste dage, siger oberst Doron Mor-Yosef, chef for Hjemmefrontkommandoens sydlige afsnit.

Størstedelen af projektilerne slog ned på åbent land. Det nye israelske luftforsvarssystem “Iron Dome” tilintetgjorde to Grad-missiler afskudt mod havnebyen Ashdod.

Israels ledere overvejer, hvordan denne raketstorm kan standses, og om det israelske militær måske vil gribe ind med en større operation, men foreløbig vides det ikke, hvordan Israel vil gribe siuationen an.

Den dræbte mand hedder Moshe Ami, fader til fem børn, og han sad i sin bil, da alarmen

“Rød farve” lød som tegn på en indflyvende raket. Han ville løbe fra sin bil til et tilflugtsrum, men nåede det ikke og blev hårdt såret af granatsplinter. Det lykkedes ham at få telefonkontakt med sin kone og fortælle hende, at han var såret. Han døde i en ambulance på vej til hospitalet.

I løbet af lørdagen blev mindst 27 raketter afskudt mod det sydlige Israel. I Beersheba


Artiklen fortsætter efter annoncen:vågnede indbyggerne op kl. 3.30 natten til søndag, da de hørte alarmen efterfulgt af lyden af eksplosioner.

Skoler er lukkede i byer beliggende under 40 km fra Gaza-striben, heriblandt byerne Beersheba, Ashkelon og Kiryat Malahi – og omkring 200.000 skolebørn må blive hjemme.