Spaghetti a la Solrød Frikirke

Sang, leg og glæde til spaghetti-gudstjeneste
– hvor præstens far stod for maden.
Børn, spaghetti og Gud var overskriften, da Solrød Frikirke forleden holdt spaghetti-gudstjeneste for børn og barnlige voksne.

Det er om at holde tungen helt lige i munden, når der skal spises spaghetti.
Fotos Steffen Tvilling

Temaet var Jesus som den gode hyrde, og budskabet blev især formidlet gennem kreativitet, humor, musik og leg…på en enkel og fin måde, der var til at forstå for alle aldre.

Det var da en god idé

For eksempel efter den korte navne-introduktion, hvor arrangør Anette Steinvig fra Solrød Frikirke henvendte sig til børnene:
– Jeg er ikke særlig god til at huske navne. Men det er Gud!…
– Gud passer på os, ligesom jeres forældre passer på jer, forklarede hun.
– Det var da en god idé! kommenterede en af de yngste deltagere højlydt – og straks var der tre af deltagerne i alderen 3-5 år, der på skift gentog ”det var da en god idé”. Det kan siges på flere forskellige sjove måder, konstaterede deltagerne.

Racerbøn

Børnenes opmærksomhed blev dog hurtigt fanget igen, med en kreativ indfaldsvinkel til bøn; lidt fingergymnastik, hvor man til sidst forestillede sig en kort køretur i racerbil…så man gik fra at holde om rattet til at folde hænderne og bede.
Gudstjenesten bød også på en lille stemmeleg, hvor børnene skulle lukke øjnene og gætte, hvem der på skift sagde noget.
Herefter fik frikirkepræst Mai-Brit Tvilling ordet:
– Gud kender forskel på vores stemmer. Vi beder til vores bedste ven. Han kender os så godt, sagde hun stille og roligt. Kort efter tilføjede hun muntert:
– Rejs jer op og sig til den, der sidder ved siden af: Jesus er din bedste ven, og der er ikke noget, du kan gøre ved det!

79-årig kok

Da der var faldet ro over forsamlingen igen, afsluttede præsten med velsignelsen.
Og så var der serveret. Præstens far, Leif på 79 år, stod i køkkenet. Han var klar med spaghetti, kødsovs, salat og flütes efter gudstjenesten.
Solrød Frikirke holder til på Solrød Gamle Skole – i den gamle kantine.