13-årigt bandemedlem i Peru blev kristen

Luis er 13 år og har allerede en baggrund som bandemedlem. I dag er han kristen og tror på, at han er tilgivet for sine synder. Han er ikke længere i tvivl om, at Gud elsker ham.- Jeg følte mig stærk i en bande, hvor jeg havde det godt med mig selv, fortæller Luis til Charismanews.

Bandemedlem fik hjælp gennem bibelundervisning til at tro på Gud og finde ud af, at han er tilgivet for sine synder. Han har lært, at Gud elsker ham for den han er, og at han ikke er forladt.

Luis var sur på omverdenen, fordi han ikke kendte sin biologiske far. Faren var ikke en del af hans liv, og Luis følte sig derfor bedre tilpas, når han var sammen med vennerne og kunne gøre, hvad han ville.
Han smadrede vinduer og ødelagde andres ejendomme for sjov. Senere begyndte han at slås med andre drenge. Han blev bedre og bedre til det og var til sidst den bedste.
Da han en dag blev stukket ned med en kniv, indså hans mor, Ricci, at hun måtte gribe ind. De flyttede fra byen Lima, der er hovedstaden i Peru, til den mindre by Arboleda sammen med Riccis nye mand, Rotolfo.

Positiv indflydelse

Tilfældigvis var deres nabo præsten Wildoro og hans familie. Præsten fik med tiden positiv indflydelse på Luis.
– Præsten inviterede mig i kirke, fortæller Luis.
– Han blev ved med at sige til mig, at Gud elsker mig og kan ændre mit liv. Men jeg var ret ligeglad.
Flytningen til den nye by forhindrede ikke Luis i at fortsætte med nogle af sine gamle vaner. I skolen kom han i slagsmål og opførte sig dårligt. Han var ved at blive smidt ud.
Selvom hans mor og præsten fik ham til at gå i kirke, fortsatte han i den gamle rutine. Hans mor havde svært ved at forstå det.

Mor bad hver dag

I flere måneder stod Ricci op kl. 5 om morgenen for at bede for sin søn og ægtemand. Hun følte, hun fik svar på sine bønner, da Rotolfo begyndte at komme med i kirke.
– I starten var det kun min søn og mig, der gik i kirke, fortæller Ricci.
– Senere spurgte Luis sin stedfar, om han også ville med. Luis fortalte, at mange i kirken mødte op med deres forældre, og det ville han også.

Forandring i hjemmet

Herefter oplevede Ricci en stor forandring i deres hjem:
– Rotolfo var en vred og stolt person, men ændrede sig rigtig meget. At komme i kirke har ændret noget for os alle tre.
Luis’ hårde facade blev også blidere, selvom det gik langsomt for sig. Han fortsatte med at komme i slagsmål i skolen og blev til sidst smidt ud.

Kristen undervsisning

Derefter modtog han en invitation fra kirken med et tilbud om undervisning i den kristne tro. Luis rettede sig efter sin mor og deltog. Han kæmpede på dette tidspunkt med mange års vrede og en følelse af, at Gud havde forladt ham.
– I løbet af de to første lektioner kunne Luis ikke forholde sig i ro, fortæller læreren, Rosana.
– Han var en ballademager, så jeg gav ham derfor ansvar i håb at kunne vække hans ansvarsfølelse.
– Han kunne ikke lide at snakke om sig selv og virkede meget ked af det. Men med tiden begyndte han at dele sine problemer med mig.
Efter nogen tid opdagede Rosana, at han ændrede holdning. Han begyndte at høre efter og stille spørgsmål. Hun blev glad, da han begyndte at deltage i bøn og bibellæsning.
– Hvert vers, som vi lærte udenad, tog han til sig og blev faktisk den bedste elev i klassen, fortæller hun.
Selvom Luis gang på gang havde lyttet til evangeliet, fandt han det svært at tro på, at Gud virkelig holdt af ham. Men efter at have deltaget i de 12 lektioner og hørt om bibelhelte som David og Zakæus, begyndte han at kunne mærke Guds kærlighed i hjertet.
– I kirken forklarede de, at Gud har sendt Jesus for at dø for mig, fortæller Luis.
– Det overraskede mig, at Gud havde sendt sin søn for dårlige mennesker som mig.
– Jeg var en dårlig person, som kunne lide at slå andre og involvere mig i slagsmål. Men på grund af hvad Gud siger, ved jeg nu, at jeg ikke behøver at slås mere.

Gud tilgiver

At acceptere Guds tilgivelse ved at tage imod Jesus som frelser gav Luis en ny følelse af fred. Det hjalp ham også med at tilgive sin biologiske far og give slip på gamle nag og folk, som har såret ham.
Nogle måneder efter at Luis blev kristen, mødte han nogle gamle bandevenner.
– De fandt ud af, at jeg nu var kristen, og spurgte mig: ”Hvorfor har du ændret dig? Hvad er der sket med dig? Hvorfor fortæller du os om Gud?”. Nogen af dem drillede mig og kaldte mig den lille præst, fortæller Luis.
– Jeg svarede, at Gud også elsker dem. Jeg beder for dem, om at de må lære Jesus at kende. Jeg tror på, at Jesus kan ændre mine bandevenners liv, fordi han ændrede mit.


Artiklen fortsætter efter annoncen: