Kenya: Én dræbt ved granatangreb mod kirke

En granateksplosion ved en kirke i Nairobi dræbte en 27–årig universitetsstuderende og sårede 16 personer, ifølge kilder.Én er død, og flere er i kritisk tilstand efter en granateksplosion i Nairobi i Kenya.

Kirkemedlemmer fra en kirke i Kenya mødes stadig, selvom de for nylig blev udsat for en granateksplosion.

Kelvin Walumba blev dræbt efter at en mand, der udgav sig for at være en tilhænger af God’s House of Miracles International Church i Nairobis Ngara område, smed tre granater, da gudstjenesten var ved at slutte; kun én af granaterne eksploderede.
En sikkerhedsvagt sagde, at voldsmanden bagefter løb ud på gaden og affyrede tre pistolskud op i luften. Han så ud til at være af somalisk oprindelse.

Islamistiske ekstremister

Islamistiske ekstremister fra Al Shabaab-rebellerne i Somalia påbegyndte en række angreb i Kenya, efter at det kenyanske militær sidste efterår invaderede somalisk territorium i et forsøg på at dæmpe Al Shabaabs vold mod kenyanske turistattraktioner.
Man troede, at angrebet havde skyldtes en strid om jord, men striden med kirken blev løst i retten sidste år, fortalte en kirkeleder til Compass.
En kirkesikkerhedsvagt sagde, at voldsmanden, da han ankom til gudstjenesten blev bemærket, fordi han sad i et område, som normalt er forbeholdt kirkens musikere.
”Mens gudstjenesten var i gang, så han ud til at føle sig utilpas, og han kiggede hele tiden ned,” sagde vagten, hvis navn tilbageholdes af sikkerhedsårsager.
”Han smed tre håndgranater, og kun én eksploderede. Han stak af, og han affyrede tre pistolskud op i luften”.
Joshua Mulinge, der er seniorpastor i kirken, som har 500 medlemmer og fire præster, var på rejse i Zambia, da eksplosionen skete. Dagens prædikant var pastor Josephine Mwangale, som slap med mindre skader.

Forsøgte at fange voldsmanden

Politikommissær Eric Kiraithe sagde, at nogle kirkegængere forsøgte at fange overfaldsmanden, men han slap væk. Kalonzo Musyoka, Kenyas vicepræsident, fordømte angrebet, idet han sagde, at tilbedelsessteder skal respekteres, og at en sådan gerning var uacceptabel. Han kaldte det terrorisme.
Kriminalpolitiet undersøger nu sagen.

Blev advaret forinden

Eksplosionen skete en uge efter, at USA´s ambassade i Kenya udsendte en advarsel om et muligt terrorangreb. Det kommer også mindre end en måned efter, at en lignende eksplosion fandt sted i Mtwapa, hvor én blev dræbt og mere end 30 blev såret.
Kilde: Compass Direct