Bosættere vil give 1/2 million israelere husly i tilfælde af krig

Israels beredskabplan omfatter brug af bosættelser på Vestbredden som husly for indtil 500.000 nødstedte israelere fra Tel Aviv-området i tilfælde af krig.Det jødiske samfund på Vestbred-området er parat til at huse et så stort antal mennesker, oplyser en talsmand for Rådet af Jødiske Samfund i Judæa og Samaria.

Rådets generalsekretær, Naftali Bennett, siger, at der er udarbejdet en plan i samråd med Israels militær og regeringen.

Under Golf-krigen i 1991 flygtede tusinder af indbyggere fra Tel Aviv og andetsteds på Kystsletten til Vestbredden for at opnå sikkerhed fra Scud-missiler afsendt fra Irak. I krigen mod PLO i Libanon i 2006 sluttede 10.00 indbyggere i det nordlige Israel sig til familie og venner på Vestbredden for at undslippe Hizbollahs raketangreb.

Israel har i 2010 afholdt en række større øvelser for at teste beredskabet i tilfælde af missil- og raketangreb fra Gaza og Libanon.

Pansrede busser
Beredskabsplanen omfatter brug af pansrede busser til befordring af israelere til de jødiske samfund på Vestbredden. Dette er blevet afprøvet flere steder.

I et af de mange scenario’er man forestiller sig, vil 100.000 israelere ankomme til Vestbredden, hvor de vil blive huset i kommunale bygninger, skoler og private hjem.

I det værste scenario vil 500.000 israelske flygtninge oversvømme området og blive en belastning for de jødiske samfund.

– Dette er et ekstremt scenario, siger Bennett. Udsigterne er imidlertid små for angreb fra Iran, Syrien og disses stedfortrædere mod Vestbredden på grund af dennes palestinensiske befolkning på to millioner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En anden udtalelse fra en af lederne på Vestbredden, Avi Ro’eh, der står i spidsen for Binyamin Regionalrådet, går på, at området er “et glimrende sted at absorbere mennesker hurtigt”.

Han siger, at de jødiske samfund omfattende 310.000 mennesker på Vestbredden vil kunne absorbere nødstedte israelere, og at deres boliger – fra prefabikerede huse til telte – vil kunne opføres hastigt.

– Dette er en befolkning, som giver, siger Ro’eh.


Artiklen fortsætter efter annoncen: