Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens.
Obs! Max 200 ord. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.

At være Jesus lig

Udforingen er altid rigtig spændende at læse.
Især er det dejligt med artikler som fx den fra Kamma Ankerø i nr. 38 om de unge, der bliver svigtet, eller den Svend Løbner skrev om de ufødtes sag.
Det er godt, at der er nogle mennesker der kan råbe op, og må Gud hjælpe til, at røsten bliver endnu klarere.
Vi lever i en tid, hvor vi bliver fyldt af verden, men som troende ved vi, at det er Gud, der skal fylde os og verden.
Der er mange ting, vi ikke er enige med hinanden om, men som der står i Bibelen: ”Se til, at vi ikke fortærer hinanden.”
Vi må bestræbe os på at blive mere ét, som Jesus ønsker.
Nogle gange bliver vi skuffede over et eller andet i livet, men prøv at være glad. Jo mere, vi kan blive det, des bedre. For igennem prøvelser modnes vi og har større mulighed for at nærme os Jesus, når alt andet svigter.
Selv om jeg er 89 år og synes, at livet er vidunderligt og nyder at se og høre andre fortælle om tilværelsen, så glæder jeg mig til en dag at flytte hjem til Herligheden.
Jeg vil velsigne alle og ønsker alt vel til både ånd, sjæl og legeme.
Godtfred Sloth Jensen
Østervang 11b
6630 Rødding

Er Folkekirken da en loge?

Uanset hvor meget jeg bekender mig til vor fælles trosbekendelse, umuliggøres et aktivt kristent samarbejde med Folkekirken i mit sogn uden formelt medlemskab. Selv en kop kirkekaffe kan jeg ikke med god samvittighed drikke pga. denne absurditet. Men jeg agter ikke ved medlemskab at give Folkekirken en fortrinsstilling frem for andre kristne kirker.
Men er Folkekirken ikke dermed en loge for indforståede, mens Guds riges dør er åben for alle uden personsanseelse?
Det fik mig til at tænke på, hvad en af vores missionærer i Sydamerika fortalte:
En semi-civiliseret indianer kom i diskussion med sin katolske kammerat, som påstod, at hans kirke var den rigtige, fordi den havde Himmerigets nøgler.
Men så læste den ikke-katolske ven en dag ordet fra Joh. 10:9: ”Jeg (dvs. Jesus) er døren. Den, der går gennem mig skal blive frelst!”
Han gik da hen til sin katolske ven og sagde: ”Du må gerne beholde nøglerne – for jeg har døren!”
Jørn Nielsen,
H.C. Lumbyes Vej 159A,
4700 Næstved

Troja om igen?

“Den trojanske hest” var en krigslist udtænkt og udført af Odysseus under den trojanske krig.
Da det ikke lykkedes grækerne at erobre byen Troja, byggede de en kæmpestor hul hest af træ. Odysseus og nogle udvalgte krigere skjulte sig i hesten, og resten af den græske hær trak sig lidt væk fra byen for at gemme sig. Nogle få mænd blev sat til at ro alle de græske skibe væk fra Trojas strande. Trojanerne troede nu, at grækerne havde opgivet belejringen.
Byporten åbnedes, hesten blev trukket ind, og så blev der ellers fest i gaderne. Sent samme aften, da trojanerne alle var døsige efter de enorme mængder vin, de havde drukket for at fejre sejren, listede Odysseus og hans mænd sig ud af hesten og åbnede byporten for resten af hæren. Nu var det en smal sag for de udhvilede, ædru græske soldater at besejre deres døddrukne fjender.
Hvis de “ædru græske soldater”, i tankegangen, er de for tiden mest gældsplagede, må vi, de øvrige EU-borgere, være deres døddrukne fjender. Nu igen hopper vi på deres limpind.
Det hele ender med en tysk jernnæve: Unionen. Verdensfyrsten, som alle må bøje sig i støvet for.
(Forkortet, red.)
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ